Barracuda diving
Image default
Woningen

Waarom zitten er zoveel muggen bij het water?

Muggen, de plaag van iedere persoon die probeert te slapen. Ze zoemen naast je oor en als je maar iets lekker ruikt wordt je geprikt. De dag erna zit je onder de bulten en heb je voor geen centimeter geslapen. Woon je naast het water? Of aan een sloot, heb je een vijver of gewoon iets wat erop lijkt? Maak je borst maar nat, want als het geregend heeft ben jij het haasje. Waardoor komt dat denk je?

Eitjes worden in het water gelegd

Een mug legt een eitje in het water. Het gaat dan niet om een enkel eitje, maar dit zijn er vaak duizenden. Deze eitjes komen binnen enkele dagen uit. Met regen gaat het proces nog iets sneller en heb je nog net iets sneller last van muggen. Je ziet ook vaak boven een meer, plasje of boven je vijver een zwerm met muggen. Daardoor kun je er vanuit gaan dat ze lekker eitjes hebben gelegd. Maar vrees niet. Niet elke mug steekt. Dit doen alleen vrouwtjesmuggen. De mannetjes zoemen alleen maar irritant. Ook wordt niet iedereen gestoken. Heb je genoeg tonic of citrus gedronken? Dan ruik je niet meer lekker voor een mug. Ben je gestresst en ben je bang om gestoken te worden? Ga er dan maar vanuit dat je wordt gestoken. Of heb je stress van je bedrijf? Dan moet je even Jimbob bellen. Die helpt je daar wel vanaf.

De oplossing tegen muggen

Er zijn een paar oplossingen. Eén daarvan is verhuizen naar Antartica. Daar vriest het. Dus daar kunnen muggen niet leven. Een andere oplossing is jezelf insmeren met citronellakaarsvet. Niet heel lekker als je het ons vraagt, maar wel effectief. Je kan natuurlijk ook gewoon een kaars laten branden, echter is dat ’s nachts gevaarlijk. Je hebt daarnaast ook nog muggenjagers. Die zijn ook redelijk effectief! Echter is de beste oplossing gewoon een hor. Je kan het beste maar de muggen buiten je huis houden, dan hoef je ze ook niet te bestrijden. Let wel, als ze eenmaal binnenshuis zijn, dan zijn ze erg irritant, want je ziet ze vaak niet. Je hoort ze alleen ’s nachts. Vooral met subtropische temperaturen gepaard met regen zoals we gewend zijn in Nederland kom je muggen tegen. En ps. Heb je last van hooikoorts? Neem dan een hor met pollengaas, die houdt vrijwel alle pollen tegen! Maar daar geldt ook weer de volgende regel, pollen neem je ook op je kleding, met je huisdier en op je spullen mee naar binnen.