Barracuda diving
Image default
Aanbiedingen

Waar moet je op letten bij het kopen van een tweedehands fiets

Als je op zoek bent naar een tweedehands fiets, dan is het belangrijk om op een aantal zaken te letten voordat je tot aankoop overgaat. In dit artikel geven we je een aantal tips waar je op moet letten om de beste tweedehands fiets te vinden die bij jou past.

Waarom een tweedehands fiets kopen?

Er zijn verschillende redenen waarom je een tweedehands fiets zou willen kopen. Het kan zijn dat je budget beperkt is, of dat je op zoek bent naar een fiets voor een korte periode. Misschien wil je wel graag een vintage fiets of zoek je een speciaal model dat niet meer nieuw verkrijgbaar is. Wat je reden ook is, een tweedehands fiets kan een goede optie zijn als je weet waar je op moet letten. Ben jij op zoek naar een tweehands fiets? Neem eens een kijkje bij Roto, hier vind je de mooiste tweedehands fietsen van Deventer!

Waar moet je op letten?

Als je een tweedehands fiets gaat kopen, zijn er een aantal zaken waar je op moet letten. Hieronder hebben we deze voor je op een rijtje gezet.

De staat van de fiets

De eerste en belangrijkste vraag die je moet stellen bij het kopen van een tweedehands fiets is: in welke staat verkeert de fiets? Controleer de fiets op roest, krassen, deuken, of andere beschadigingen. Kijk ook of de wielen recht zijn en of de banden nog voldoende profiel hebben.

Het frame

Het frame is het belangrijkste onderdeel van de fiets en daarom moet je hier extra op letten. Controleer het frame op barsten, scheuren of andere beschadigingen. Kijk ook of het frame recht is en of de lasnaden nog in goede staat zijn.

De remmen

De remmen zijn een essentieel onderdeel van de fiets. Controleer of de remmen goed werken en of de remblokjes nog voldoende dik zijn.

De versnellingen

Als de fiets versnellingen heeft, controleer dan of deze goed werken en of er geen sprake is van slijtage. Test ook alle versnellingen om te zien of ze soepel schakelen.

Het zadel

Het zadel is het onderdeel van de fiets waarop je zit en daarom is het belangrijk dat deze comfortabel is. Controleer of het zadel nog in goede staat is en of er geen scheuren of beschadigingen zijn.

Het stuur

Het stuur is het onderdeel van de fiets waarmee je stuurt. Controleer of het stuur nog in goede staat is en of het recht staat.

De verlichting

Verlichting op de fiets is niet alleen verplicht, maar ook belangrijk voor je eigen veiligheid. Controleer of de verlichting nog werkt en of de batterijen nog voldoende lang meegaan.