Barracuda diving
Image default
Bedrijven

VvE’s zijn welkom bij Led Design Holland

Led Design Holland is er ook voor de Verenigingen van Eigenaren / Eigenaars in ons land. Zij maken massaal de verstandige overstap op led verlichting. De redenen liggen voor de hand:

– ledlampen zijn duurzaam, ze verbruiken relatief weinig energie;

– een ledlamp gaat jarenlang mee;

– leds worden op milieuvriendelijke wijze gemaakt en ze zijn recyclebaar;

– ledlampen geven goed licht;

– leds zijn er in allerlei soorten, maten, lichtkleuren en -sterktes.

Het allergrootste voordeel van led-licht is dat het een enorme besparing op de energierekening oplevert. We geven een paar voorbeelden van projecten die led-specialist heeft gedaan en die behoorlijk kostenbesparend zijn gebleken.

Vereniging van Eigenaren Easystreet in Breda bespaart sinds de installatie van ledlampen maar liefst 91% op energiekosten. Het in de leds geïnvesteerde bedrag is in 3,2 jaar terugverdiend.

Voor VvE Trademark in Oosterhout is de besparing uitgekomen op 82%. Het aan led uitgegeven geld hebben de leden in 2,2 jaar terug.

De eigenaren van appartementen in Amersfoort, aangesloten als Boogiewoogie, hebben hun besteding in 1,6 jaar al retour. Op jaarbasis geven ze 67% minder uit aan energie.

Een Vereniging van Eigenaars is een officiële rechtspersoon. Een VvE behartigt de gezamenlijke belangen van de eigenaren van appartementen in één complex. Er zijn in ons land zo’n 125.000 VvE’s. De meeste VvE’s zien we terug in grote steden als Amsterdam, Den Haag, Rotterdam en Utrecht. Voor gedeelde ruimtes van appartementenbezitters adviseert Led Design Holland een aantal lampen. Wij beschrijven er drie in het kort.

  1. De Tri-Proof is een IP65 gecertificeerd (spatwaterdicht) led-armatuur inclusief doorvoerbedrading dat met noodverlichting en aanwezigheidssensor geleverd kan worden. De lamp is speciaal ontworpen voor parkeergarages.
  2. De Prodisc III is een ronde plafondlamp in een sterke, vlam-vertragende behuizing. De lamp wordt als reguliere en ook als noodverlichting gebruikt. De 3 steps dimming komt goed tot z’n recht in een galerij of entree.
  3. De Pro Portal is een rechthoekig plafondmodel dat het LDH-team veel installeert in gangen en trappenhuizen. Het is een waterdichte lamp die ook als noodverlichting dienst doet.

https://www.leddesignholland.nl/