Barracuda diving
Image default
Kinderen

Tips voor thuis zijn met de kids

Veel ouders werken momenteel thuis. Dat is één van de adviezen waarmee we Corona samen de wereld uit werken. Speciaal voor de ouders die thuis werken hebben we een aantal tips opgesteld met leuke activiteiten om de kinderen mee te vermaken. 

 

1. Dagplanning en ritme

Kinderen werken fijner met een ritme. Van jongs af aan wordt op school een dagritme aangeleerd. Thuis kunt u ook een ritme toepassen, bijvoorbeeld door een dag- of weekplanning te maken. In de ochtend rekenen en taal, in de middag creatieve activiteiten zoals knutselen. Oudere kinderen kunnen hun eigen planning maken.

 

2. Puzzelen

Puzzelen is leuk, goed voor het geheugen en voor het creatieve vermogen. Met een legpuzzel van 2000 tot 3000 stukjes ben je wel even bezig. Puzzelen is leuk voor zowel jong als oud, alleen of samen. Veel mensen zijn op zoek naar een leuk tijdverdrijf en webshops zien een grote toename in het aantal bestellingen.

 

3 . Buitenspelen

Buitenspelen heeft een positief effect op de concentratie, is goed voor lichaamsbeweging, weerstand en aanmaak van vitamine D. Kinderen mogen (zonder dat zij klachten hebben) gewoon buitenspelen. Liever niet in een te grote groep, maar met een paar andere kinderen is het advies van het RIVM. Met een GPS horloge of GPS tracker voor uw kind kunt u hem of haar met een gerust hart naar buiten sturen. Een kind GPS horloge of GPS tracker laat u zien waar uw kind zich bevindt

4. Nieuwe taal leren

Een nieuwe taal leren lijkt moeilijk, maar je kunt er niet vroeg genoeg mee beginnen. Zweeds onderzoek toont een dat het intensief leren van een nieuwe taal leidt tot toename van de grootte van bepaalde hersengebieden. En een nieuwe taal leren is heel leuk! Zo zijn er ook heel veel apps waarmee je op eigen tempo een taal naar eigen keuze kiest.

 

5. Wees creatief

Altijd al een mooi schilderij of een mooie tekening willen maken? Wees zelf creatief of zoek op youtube een tekentutorial. Zo maak je in een paar stappen een meesterwerk van jouw tekening of schilderij.

https://www.spottergps.com/gps-horloge/kind/