Barracuda diving
Image default
Aanbiedingen

Online taxi's en conventionele taxibedrijven

Online taxi’s en conventionele taxi’s. 

Misschien zullen er mensen zijn die zeggen dat dit artikel op een ongepast moment verschijnt. In maart van dit jaar zijn er verschillende demonstraties en anarchisme geweest tussen online taxi’s en conventionele taxi’s. Toch is Gamatechno een andere mening toegedaan. Dit is het juiste moment om duidelijker te zien welke feiten taxibestellen.nl achter de polemiek schuilt. In het onderstaande presenteert Gamatechno de vergelijkende feiten in vijf hoofdpunten. 

Sinds de opkomst van online taxi’s zijn de tarieven de meest gehoorde polemiek. Online taxi’s hebben veel publieke belangstelling getrokken omdat ze worden beschouwd als “duidelijk” over hoeveel geld je moet betalen. Eigenlijk hebben conventionele taxi’s, zelfs als je je aan de standaardregels houdt, ook duidelijke tarieven. De tarieven van conventionele taxi’s liggen alleen hoger dan die van online taxi’s. Dit wordt beïnvloed door belastingen en andere kosten die zijn opgenomen in de regelgeving voor vervoer over land. 

Tarieven taxi’s

Omdat de tarieven volgens veel klanten niet concurrerend zijn, is het niet verwonderlijk dat op drukke plaatsen veel conventionele taxichauffeurs spotprijzen maken met aspirant-passagiers. Argo wordt genegeerd. Bovendien zijn de twee soorten taxitarieven eigenlijk niet vergelijkbaar. Dit komt omdat conventionele taxi’s de meter laten lopen waar de teller staat sinds de deur werd geopend en de condities van de weg. Ondertussen leggen online taxi’s de nadruk op de afgelegde afstand. Uit dit eerste punt blijkt duidelijk welke zaken verbeterd kunnen worden, zodat de concurrentie die zich voordoet in de toekomst duidelijker kan zijn. 

Laten we hier eerlijk zijn. Wat de aanwerving van chauffeurs betreft, zijn conventionele taxi’s eigenlijk superieur op het gebied van veiligheid. We weten allemaal dat online taxichauffeurs iedereen kunnen zijn, dat ze zelfs van auto kunnen wisselen en dat het kenteken niet overeenkomt met wat er in de aanvraag staat.

Dat betekent echter niet dat het veiligheidsaspect wordt genegeerd. Beide vallen onder de verantwoordelijkheid van het bedrijf en hebben hun eigen SOP’s. Het is alleen zo dat het veiligheidsaspect niet voldoende is, de geleverde diensten zijn ook het volgende belangrijke punt. Als er chauffeurs zijn die niet prettig zijn, kunnen conventionele taxigebruikers klachten indienen via hotlines en andere suggestiekanalen. Ondertussen kunnen online taxigebruikers onmiddellijk een beoordeling geven. Als de beoordeling slecht is, zullen gebruikers kieskeurig zijn bij het ophalen van de chauffeur of het annuleren van bestellingen. Beide hebben hun eigen voordelen op dit gebied.

Technologische vooruitgang

We kunnen de technologische vooruitgang niet tegenhouden. Of men het nu leuk vindt of niet, of men er nu klaar voor is of niet, deze verandering zal zeker plaatsvinden en iedereen moet zich kunnen aanpassen als hij niet wil worden uitgeschakeld. Het gebruik van technologie en toepassingen in de openbare dienstverlening bestaat in feite al heel lang – nog voor online taxi’s als paddenstoelen uit de grond schoten. 

Deze technologie werd echter niet onmiddellijk toegepast door conventionele taxibedrijven. Velen houden nog vast aan het reserveringssysteem op de oude manier. In feite geven conventionele taxi’s over het algemeen de voorkeur aan een basis- of ophaalsysteem. Dit is een aspect dat de conventionele taxi’s dan achterop doet geraken, omdat online taxi’s echt vertrouwen op technologie zodat ze meer tijd en moeite kunnen besparen. 

Online taxi’s

Veel mensen geven de voorkeur aan online taxi’s omdat de voertuigaanduiding “persoonlijker” is. Dit is natuurlijk anders dan conventionele taxi’s, die gemiddeld “uniformen” hebben. Houd in gedachten dat er klanten zijn die prestige voorop willen stellen. Door een online taxi te rijden die eruit ziet als een privé voertuig, is het zeer goed mogelijk dat dit hun zelfvertrouwen kan vergroten. 

Scheve positie conventionele taxi’s

Op dit vijfde punt bevinden conventionele Schipholtaxi zich eigenlijk in een scheve positie. De oude regelgeving vereiste dat ze over alle nodige faciliteiten beschikten. Dit omvat voertuigen, zwembaden, evenals hogere belastingen. Ondertussen bieden online taxi’s alleen systemen, voertuigen en dergelijke zijn de verantwoordelijkheid van de bestuurder. Wat investeringen betreft, is het duidelijk dat online taxi’s zeer verleidelijk lijken. Voor behoeften op lange termijn moeten conventionele taxi’s echter stabieler zijn. De overweging is dat hun activa duidelijk zijn, terwijl de online taxivloot op elk moment kan overlopen of inkrimpen. 

Welke conclusies kunnen uit de vijf bovenstaande feiten worden getrokken? Ten eerste is technologische vooruitgang onvermijdelijk. Ten tweede hebben conventionele taxi’s een meer gevestigde staat van dienst en regelgeving. Ten derde zijn conventionele taxivermogens duidelijker en onafhankelijker.

Adres gevevens Almere

  • Bedrijfsnaam: Taxibestellen.nl | Taxi en Schiphol taxi
  • Adres: James Cookroute 99
  • Telefoon: 036-200 22 65
  • Openingstijden: 24 uur per dag geopend
  • Categorie: Taxibedrijf
  • Website: Taxibestellen.nl
  • Route: Routebeschrijving