Barracuda diving
Image default
Auto's en Motoren

Mini occasion

Door de hele wereld is de auto niet meer weg te denken. Vaak hebben gezinnen wel 2 á 3 auto’s bij hun huis staan. En dat terwijl we tweehonderd jaar geleden nog niet eens auto’s hadden. De tijd is dus erg snel gegaan. We hebben inmiddels al elektrische auto’s, en je hoort mensen nu al praten over auto’s op water. We hebben natuurlijk ook de auto’s die op benzine rijden. We hebben de occasions en nieuwe auto’s. Vaak is bijvoorbeeld een Mini occasion goedkoper dan een nieuwe Mini bij de autodealer. Deze dealers van tweedehands auto’s zijn vaak makkelijk te vinden en het wordt steeds populairder.

Occasions

Occasions zijn kort gezegd tweedehands auto’s die te koop staan en waarvoor al eerder een kentekenbewijs is afgegeven aan een eerdere eigenaar. Deze auto’s zijn vaak goed behandeld en sommige zien er zelfs als nieuw uit. Ze worden ook altijd nog gecheckt door de dealer en als er iets mis is, dan lost de dealer dat op en dan is alles in orde. Dit doet hij zodat je de pech hulp auto niet vaak hoeft te contacteren, want hier heeft niemand zin in. Maar het is wel fijn dat het er is. Stel er overkomt je iets, kun je altijd op hun rekenen.

Research

Maar om dit te voorkomen stel je dus de juiste vragen aan de verkoper van de occasion. Je kan al veel research doen als je het kenteken weet. Er zijn verschillende sites waarmee je ziet hoeveel eigenaren de auto heeft gehad en of er ooit schade mee is gereden. Ook is het handig om te weten of de auto een Apk-keuring heeft gehad. Je moet dus echt voorbereid zijn voordat je naar zo’n verkoper van tweedehands auto’s gaat. Het zal wat tijd innemen maar dat heb je er echt voor over.