Barracuda diving
Image default
Auto's en Motoren

Een korte geschiedenis van Chip Tuning Nederland

chiptuning is het proces waarbij muziekinstrumenten worden gebruikt om muziek te maken en dit kan zowel binnen als buiten worden gedaan. Er zijn veel manieren om betrokken te raken bij chiptuning. Hoe u dit moet doen, leest u in online video’s waarin het proces wordt beschreven. Als u meer vertrouwd bent met het bespelen van een instrument op de vloer, kan er vaak een floorjockey worden ingehuurd om u privélessen te geven. Als je goed genoeg bent om op de gitaar te spelen, kan een privéleraar je misschien de juiste manier laten zien om je gitaar te stemmen.

 

Gitaartuners moeten veel verschillende dingen weten over muziek en hoe deze wordt uitgevoerd. Ze zullen moeten weten hoe ze noten moeten lezen, hoe ze akkoorden moeten herkennen en hoe ze toonladders moeten gebruiken. Het kost nogal wat tijd om in al deze zaken competent te worden. Sommige gitaartuners hebben dit allemaal op hun eigen manier geleerd en hebben het zichzelf in de loop der jaren met vallen en opstaan geleerd.

 

Een andere manier om betrokken te raken bij chiptuning is door naar uw plaatselijke muziekwinkel te gaan en een stemvork te kopen. Deze zijn goedkoop en ze zijn zo handig. In plaats van met een instrument en een stemapparaat te moeten sjouwen, kunt u uw instrument meenemen naar de winkel en in plaats daarvan uw eigen instrument stemmen. Zo leer je in hetzelfde tempo als de muzikanten die het instrument gaan gebruiken.

 

Naarmate de technologie zich verder ontwikkelde, werd de gebruikte apparatuur goedkoper en eenvoudiger. Mensen konden nu uitgebreide systemen voor hun gitaren maken en deze zelfs op andere manieren gebruiken, zoals het bespelen van orgel en keyboards. Dit zorgde voor de opkomst van de synthesizer en sequencer. Allerlei soorten muziek kunnen nu worden gemaakt met slechts één stuk hardware.

 

Dit alles bracht een andere ontwikkeling in chiptuning teweeg die nog moeilijker was dan muziek zelf. Afstemmen was niet langer een hobby maar een beroep. Mensen die ooit alleen in muziek geïnteresseerd waren, keken er nu naar uit om regelmatig samen te komen en hun instrumenten te stemmen. Dit werd een zeer populaire activiteit die zelfs op televisie werd geadverteerd. Muziekschrijvers werden betaald voor het lezen van boeken over het stemmen van instrumenten.

 

Dit was het begin van de muziek- en technologieboom in Nederland. Door de jaren heen, met de uitvinding van nieuwe muzikale gadgets, nam de vraag naar de chiptuner alleen maar toe. Dit werd uiteindelijk een lucratieve onderneming. Veel rijke mensen in de omgeving van Nederland hadden een bloeiend bedrijf dat zwaar leunde op deze kunst. Dit alles veranderde toen internet beschikbaar kwam, waardoor mensen toegang kregen tot allerlei soorten informatie.

Chiptuning & Ecotuning | Chip Performance 

Klik hier voor meer informatie https://www.chipperformance.nl/