Barracuda diving
Image default
Zakelijke dienstverlening

Machinaal of mechanisch bestraten?

Er is veel informatie te vinden over machinaal en mechanisch bestraten. Niet overal wordt dezelfde term gebruikt, de ene keer spreekt men van machinaal bestraten en de andere keer heeft men het over mechanisch bestraten. Maar wordt hiermee nou hetzelfde bedoeld of zit er verschil tussen mechanisch en machinaal bestraten? Bij machinaal bestraten gebruikt men één specifieke machine om de straat te betegelen. Bij mechanisch bestraten maakt men gebruik van machinale hulpmiddelen of werktuigen die aan een machine gekoppeld kunnen worden om de klus te klaren. RoadPrinter heeft een uitgebreid assortiment machines die zij gebruiken om te straten.

Waarom kiest RoadPrinter voor mechanisch bestraten?

Mechanisch bestraten heeft vele voordelen ten opzichte van de traditionele wijze van straten leggen. Door gebruik te maken van machines om wegen te bestraten, worden de werkzaamheden van stratenmakers minder arbeidsintensief en daarmee arbeidsvriendelijker. Het eeuwenoude vak van de stratenmaker staat er namelijk niet om bekend heel vriendelijk te zijn voor de stratenmakers. De werkzaamheden van stratenmakers vragen veel van het lichaam, tillen, bukken en het werken op de knieën eisen uiteindelijk hun tol. De verbetering van de arbeidsomstandigheden van de medewerkers leidt uiteindelijk tot minder uitval van medewerkers binnen het bedrijf en een gezondere werkomgeving. De gezondheid van de medewerkers is een van de redenen waarom RoadPrinter kiest voor deze mechanische werkwijze.

Maatschappelijk verantwoord ondernemen

De laatste jaren ziet men steeds meer belang van maatschappelijk verantwoord ondernemen in. De verantwoordelijkheid die RoadPrinter daarin neemt wat betreft de gezondheid van hun medewerkers is daar een mooie invulling van. Ook is het machinaal bestraten een duurzame werkwijze. De RoadPrinter ECO die RoadPrinter gebruikt werkt op elektriciteit in plaats van brandstof en is daarmee minder schadelijk voor het milieu dan andere apparatuur. Ook is het mogelijk om te betraten met gebruikte materialen, een mooie manier om verspilling tegen te gaan en zo te werken aan een bewustere toekomst.

https://roadprinter.nl/