Barracuda diving
Image default
Zakelijke dienstverlening

Een animatievideo laten maken; hoe doe je dat?

Jouw verhaal of boodschap kun je perfect in een animatievideo laten maken. In langdurige presentaties en flinke lappen tekst heeft niemand zin, waardoor de boodschap die je wil overbrengen vaak ook minder goed blijft hangen. Met een animatievideo kun je zaken veel beter uitleggen en visualiseren; niet alleen voor je medewerkers, maar ook voor je klanten. Een animatievideo laten maken is heel eenvoudig. Je schakelt een animatiebureau in zoals Playforward en zij doen de rest.

De werkwijze van een animatievideo laten maken

Hoe ieder animatiebureau te werk gaat, verschilt uiteraard per bedrijf. Over het algemeen kun je een aantal stappen in het werkproces onderscheiden: analyse, concept, storyboard, ontwerp, animeren, sounddesign en implementeren. Met de heldere werkwijze trachten de animatiebureaus de klant bij iedere fase zo goed mogelijk te betrekken. Zo kan tegen een vaste prijs en deadline de juiste kwaliteit gerealiseerd worden.

  • Analyse: uitleggen wat de inhoudelijke boodschap moet zijn van de animatievideo die je gaat laten maken.
  • Concept: een voorstel over de vorm, vertelwijze en visuele stijl voor je animatievideo (c.q. creatief concept).
  • Storyboard: creatie van de voice-overtekst en het storyboard op basis van voorgaande fases. Met het storyboard wordt visueel gemaakt wat er gaat gebeuren in de animatievideo die je gaat laten maken.
  • Ontwerp: met het concept in het achterhoofd wordt er een visuele stijl gekozen die aansluit bij de doelgroep. Na visualisatie en goedkeuring van een shot wordt de rest van de animatievideo uitgewerkt.
  • Animeren: de voice-overtekst wordt ingesproken en de illustraties worden tot leven gewekt.

Finishing touch

Een belangrijk onderdeel van de puntjes op de i zetten, is soundeffecten aan je animatie toe te voegen. Geluidseffecten benadrukken namelijk bewegingen en momenten in de video en helpen ook om een boodschap beter te onthouden. Hierna wordt de animatievideo in verschillende formats aan je geleverd. Tevens krijg je hulp bij het zo doeltreffend mogelijk inzetten van je animatievideo. Dit alles laat je realiseren door Playforward!