Barracuda diving
Image default
Vakantie

La Pineda blijft La Pineda, hoe je het ook wendt of keert

Als er één woord geassocieerd wordt met La Pineda, dan is het “rust”. Mensen die van drukte houden zullen sneller neigen om naar het nabijgelegen Salou te gaan. Er is zon, zee en strand. Buiten dat om kunnen mensen genieten van waterparken, musea, beroemde parken, en zelfs een van de grotere spa wellness centra van Catalonië. Het is er vaak lekker warm en de mensen zijn er vriendelijk. Er zijn veel terrasjes waar mensen tot lang na zonsondergang blijven genieten, van een hapje en een drankje. En er zijn natuurlijk een hoop toeristische plekken die je kan bezoeken!

Vakanties naar de zon blijven aanlokkelijk

Citytrips en skivakanties worden als steeds leuker gezien, maar vakanties naar de zon blijven toch de baas. In Spanje komen veel Nederlanders. Of het nou gaat over drukke toeristische badplaatsen, grote steden of rustige dorpjes, het hele jaar door zijn Nederlanders verspreid over Spanje aanwezig. In de kleine dorpen ver weg van de stad zie je veel wijnverkopers die hun zelfgemaakte wijn aan de liefhebber proberen te verkopen. Deze wijn wordt in alle rust gedronken op een klein terrasje onder de zakkende zon, onder het genot van rustige akoestische muziek. 

De golven worden nooit vergeten

Aan de kust komen allerlei verschillende soorten mensen. Een bekende groep is de surfers. Echte daredevils die plezier halen uit extreme sporten. Zodra het begint te waaien worden zij wakker. De Spaanse kust is ideaal om te surfen. De golven kunnen erg hoog worden en dit zijn de perfecte omstandigheden voor surfers om in te trainen. Tijdens wedstrijden kunnen zij dan laten zien wat ze geoefend hebben. Jetski’s en waterscooters zijn eveneens erg populair. Ze zijn vaak te zien langs stranden en op meren. Dit trekt toeristen aan die hiernaar op zoek zijn. Daarmee gaan sport en ontspanning hand in hand. Het is namelijk een heerlijke plek om er even tussenuit te gaan en om te genieten van de zon.