Barracuda diving
Image default
Vervoer en transport

Je schip laten slopen hoe gaat dat?

 

Is je schip gezonken of heb je een oud schip waar je vanaf moet. Dan vraag je je vast af wat je ermee aan moet. Een schip dat gezonken is moet zo snel mogelijk worden afgevoerd, maar dit is iets wat je niet zelf kunt doen. Zeker niet als je boot erg groot is. Gelukkig zijn er speciale bedrijven die je hiermee uit de brand kunnen helpen. Wil je weten hoe? Lees dan snel verder.

Hoe wordt het schip gesloopt?

Hoe je schip wordt gesloopt hangt af van de omstandigheden. Allereerst is het belangrijk om te weten of je het schip moet laten hozen voordat het uit het water gelicht kan worden. Hozen betekent dat eerst al het water uit het schip wordt gehaald alvorens het uit het water gehaald kan worden. Als het schip uit het water is gehaald wordt het opgehaald en afgevoerd. Een gezonken boot afvoeren kan in een noodgeval binnen 24 uur. Een noodgeval is bijvoorbeeld als je schip olie in of andere giftige stoffen in het water lekt.  

Wat gebeurt er na het slopen

Een oude boot laten opruimenbetekent niet dat alle onderdelen worden weggegooid. Er wordt gekeken of de onderdelen gerecycled kunnen worden. Bijna alle oude schepen hebben nog onderdelen die verkocht of gerecycled kunnen worden. Vaak kunnen de waarde van de onderdelen de kosten van het afvoeren volledig dekken. 

Zijn er kosten verbonden aan de sloop?

In principe zijn er kosten verbonden aan het laten slopen van je schip. De meeste schepen, ook hele oude hebben vaak nog onderdelen die verkocht of gerecycled kunnen worden. De opbrengst van deze onderdelen wordt afgetrokken van de prijs die betaald moet worden voor het slopen van het schip. Hierdoor betaal je dus minder. In sommige gevallen dekt de verkoop van de onderdelen de gehele sloopprijs en betaal je dus niets.

 

 

https://images.pexels.com/photos/89095/pexels-photo-89095.jpeg?auto=compress&cs=tinysrgb&h=750&w=1260