Barracuda diving
Image default
Aanbiedingen

How to: RSI klachten tijdens het gamen op een laptop voorkomen. 3 tips en tricks

Heb jij ook wel eens last van je schouders of een stijve nek nadat je lang achter elkaar hebt gegamed op je gaming laptop? Dan ben je zeker niet de enige! RSI klachten, lichamelijk klachten in vooral de rug, schouders, nek en polsen, komen steeds vaker voor tijdens het gamen, vooral wanneer er gegamed wordt op een laptop. Je kunt al snel een verkeerde houding aannemen en voordat je het weet sluipen de RSI klachten er dan langzaamaan in. In deze ‘how to’ geven we drie tips en tricks om RSI klachten tijdens het gamen op een laptop te voorkomen.

 

Ga er goed voor zitten

Het handige van een laptop is dat je hem overal kunt gebruiken. In bed, op de bank, in de trein en, als je echt gameverslaafd bent, zelfs op de wc. Hier zit echter ook meteen de grootste valkuil. Wanneer je op de bank of in bed neerploft voor een avondje relaxt gamen, dan ga je uiteraard niet kaarsrecht rechtop zitten. Vaak hang of lig je dan een beetje onderuit gezakt. Een halfuurtje in deze positie gamen kan geen kwaad, maar wanneer je dit uren achtereen doet dan worden je rug, nek en schouders daar niet blij van. Ons advies luidt dan ook: ga er goed voor zitten en schaf een goede bureaustoel en een in hoogte verstelbaar bureau aan.

 

Investeer in een laptopverhoger

Een veelgemaakte fout is om de laptop rechtstreeks, dus zonder een laptopverhoger (ook wel laptopstandaard of laptophouder genoemd), op het bureau te plaatsen. Hierdoor staat het beeldscherm eigenlijk te laag om op een ergonomische manier te kunnen gamen. Door de laptop op een verhoger te zetten komt het beeldscherm op de juiste hoogte te staan en kunnen nekklachten door te langdurig naar beneden kijken worden voorkomen.

 

Schaf een los toetsenbord en muis aan

Zoals iedereen wel weet heeft een laptop een ingebouwd toetsenbord en touchpad. Ideaal voor onderweg want zo hoef je geen losse randapparatuur mee te slepen. Je kunt er prima voor korte tijd op werken. Wanneer je echter van plan bent om uren achter elkaar op je laptop te gamen, doe je er beter aan om een los toetsenbord en muis aan te schaffen. Deze zijn een stuk minder krampachtig in gebruik waardoor je minder snel last zult krijgen van RSI klachten.


https://azerty.nl/