Barracuda diving
Image default
Aanbiedingen

Hoe spelers zich voorbereiden op het hockeyseizoen: training, voeding en mindset

Hoe spelers zich voorbereiden op het hockeyseizoen: training, voeding en mindset

Het hockeyseizoen staat voor de deur en dat betekent dat het tijd is voor spelers om zich goed voor te bereiden. Een goede voorbereiding is onmisbaar om het beste uit het seizoen te halen. Er zijn drie pijlers van een goede voorbereiding: training, voeding en mindset. In deze blog zullen we deze drie pijlers van dichterbij bekijken. En geven we je tips hoe je beter voorbereid kunt zijn.

 

Training

Training is een belangrijk onderdeel van de voorbereiding op het hockeyseizoen. Er zijn verschillende soorten training die een hockeyspeler kan doen, zoals krachttraining, conditietraining, techniektraining en tactiek training. Het is belangrijk om een evenwichtige mix van deze trainingen te hebben om zo goed mogelijk voorbereid te zijn op het seizoen. 

De juiste hockey trainingsmaterialen, zoals hockeysticks, ballen, doelen en trainingsattributen zoals snelheidsladders, behendigheidskegels en weerstandsbanden, kan helpen bij het verbeteren van de techniek en het voorkomen van blessures.

 

Voeding

Naast training is voeding ook een belangrijk onderdeel van de voorbereiding op het hockeyseizoen. De juiste voedingsstoffen zijn nodig om de prestaties te verbeteren en de spieren te herstellen na de training. 

Een evenwichtige voeding, met eiwitrijk voedsel en het vermijden van suikerhoudende en bewerkte voedingsmiddelen, kan hierbij helpen. Daarnaast is hydratatie ook belangrijk om prestaties te verbeteren en uitdroging te voorkomen.

 

Mindset

Mindset is een belangrijk onderdeel van de voorbereiding op het hockeyseizoen. Het stellen van doelen en het maken van een plan om deze doelen te bereiken, kan helpen om gemotiveerd te blijven en het beste uit het seizoen te halen. 

Door middel van visualisatie, meditatie en positieve affirmaties kan de mindset verder verbeterd worden. Rust en ontspanning zijn ook belangrijk om een positieve mindset te behouden. Er moet een gezonde balans zijn tussen hockey, werk en vrije tijd.

Dus, als je als hockeyspeler het beste uit jezelf wilt halen en een succesvol seizoen wilt hebben, dan is het belangrijk om aandacht te besteden aan training, voeding en mindset. Onthoud, een goede voorbereiding is het halve werk en dat geldt zeker voor het hockeyseizoen. En wie weet, misschien sta je aan het einde van het seizoen wel met de beker in je handen!

https://www.hockeypartner.nl/