Barracuda diving
Image default
Aanbiedingen

Het ideale schoolplein ziet er zo uit!

Een schoolplein is voor essentieel belang voor kinderen. Niet alleen leren zij hier samen te werken en bij ruzies tot oplossingen te komen, maar ook ontwikkelen zij zich hier zowel cognitief als mentaal als fysiek. Het schoolplein wordt over het algemeen gezien als dé plek waar kinderen zich kunnen ontwikkelen en waar zijn klaargestoomd worden voor de problemen en oplossingen op latere leeftijd. Kortom, een goed schoolplein is onmisbaar. Wist jij dat er veel onderzoeken gedaan worden naar verschillende schoolpleinen en dan ook naar de ontwikkeling van het kind dat hierbij komt kijken? In dit blog vertellen we je er graag meer over!

De nieuwste ontwikkelingen

Doordat de wereld van de schoolpleinen niet stil zit, worden er veel onderzoeken gedaan en komen mensen tot verschillende conclusies en ideeën. Eén van de laatste ideeën van een schoolplein, wordt door veel mensen als hypermodern gezien. Op dit schoolplein wordt eigenlijk constant de nadruk gelegd op het free runnen. Door speeltoestellen op het schoolplein te plaatsen waar kinderen zelf moeten onderzoeken wat er gebeurt door gebruik te maken van hun snelheid, kracht en verstand, ontstaat een verhoogde bewegingsintensiteit. Waar kinderen voorheen veel in de zandbak zaten en hier en daar eens een spelletje tikkertje speelden, wordt nu vooral de nadruk gelegd op de combinatie tussen onderzoek doen en het leren van je eigen, fysieke vermogen. 

De natuur naar het schoolplein

Hiernaast lezen we de laatste tijd veel over een zogeheten natuurlijk schoolplein. Op een schoolplein als dit vinden we veel natuurlijke producten terug. Zo vind je hier zaken als touwen, netten, maar bijvoorbeeld ook wilgenhutten. Deze natuurlijke omgeving schijnt enorm bij te dragen aan de avontuurlijke ontwikkeling van het kind. Zo worden er elke pauze weer nieuwe avonturen beleefd door de vele, verschillende speeltoestellen schoolplein. Door samen te werken en na te denken over bepaalde avonturen, ontstaat er naast een groei in het samenwerkingsverband ook een enorme groei in de zelfredzaamheid van het kind.

https://www.yalp.nl/