Barracuda diving
Image default
Auto's en Motoren

Gids voor autoverhuur op Curacao

Autoverhuur in Curacao is een kans om de afgelegen stranden en rustige hoekjes van dit adembenemend mooie eiland te verkennen. Reis zonder de beperkingen van de dienstregelingen van het openbaar vervoer. De kosten en services van autoverhuur kunnen echter een grote schok zijn en een grote hap nemen uit je vakantiebudget.

 

Het huren van een voertuig voor uw vakantie zal waarschijnlijk het duurste deel van uw budget zijn, dus het begrijpen van de voorwaarden is erg belangrijk. De onderstaande informatie is niet bedoeld als een uitputtende handleiding, maar zou u op weg moeten helpen naar een weloverwogen beslissing voor uw autoverhuurbehoeften op Curacao Airport.

 

Waarom is autohuur zo duur?

 

Bezoekers van buiten Curacao worden vaak verrast door de kosten van autoverhuur. Hoewel hotelkamers, restaurantrekeningen en rondleidingen lager zijn dan de prijzen die thuis worden betaald, lijkt het misschien vreemd dat autoverhuur duurder zou moeten zijn.

 

Er zijn twee eenvoudige redenen voor deze hoge kosten:

 

Alle voertuigen in Curacao worden geïmporteerd en er wordt belasting geheven. Door deze zware belasting zijn de aanschafkosten van een voertuig hoger dan in andere geïndustrialiseerde landen. Er zijn autoverhuurbedrijven die oudere voertuigen verhuren om hun kosten te verlagen.

 

Factoren die van invloed zijn op autohuurkosten:

 

• Verplichte verzekering

 

Een WA-verzekering, ook wel bekend als TPI, PDW (Partial Damage Waiver), SLI (Supplementary Liability Insurance) en andere afkortingen, is een wettelijke vereiste. Autoverhuurbedrijven moeten de klant deze dekking in rekening brengen, die al dan niet duidelijk is in de door de klant ontvangen offerte.

 

De verzekering zelf is niet het probleem. Veel andere landen eisen immers dat autoverhuurders een verplichte verzekering betalen; waaronder: Nieuw-Zeeland, Italië en Mexico, evenals een aantal Amerikaanse staten, zoals Californië. Het probleem dat in Curacao voor controverse zorgt, is dat deze kosten niet altijd duidelijk worden weergegeven op de website van de autoverhuurder of in een offerte. Klanten ontdekken dan de extra kosten van hun huur bij aankomst.

 

De kosten van een verplichte verzekering variëren van bedrijf tot bedrijf en zijn ook afhankelijk van de autocategorie die wordt gehuurd. De kosten voor een kleine sedan kunnen slechts $ 12 per dag bedragen, terwijl een premium 4×4-voertuig maar liefst $ 25 kan bedragen voor een verzekering per dag. Dit komt bovenop de huurprijs.

 

Vraag of de gegeven offerte een WA-verzekering omvat en bekijk de prijzen op de website van de autoverhuurder.

 

• Vrijwaring ongevallenschade

 

Dit is geen verzekering, maar een vrijstelling. Het basisniveau komt met een eigen risico dat varieert, maar kan oplopen tot $ 1.500. Voor een hoger dagtarief kan een nul eigen risico CDW worden gekocht om de huurder te ontlasten van elke financiële aansprakelijkheid in geval van schade aan of diefstal van het voertuig.

 

Veel huurders krijgen hun CDW via hun creditcard. Het is echter vermeldenswaard dat de verantwoordelijkheid voor het indienen van een verzekeringsclaim bij de klant ligt en niet bij de autoverhuurder. Sommige huurders kunnen ervoor kiezen om extra interne dekking aan te schaffen om deze verantwoordelijkheid te vermijden.

 

Er zullen autoverhuurbedrijven zijn die hun eigen dekkingsplannen hard verkopen door gemoedsrust te garanderen, maar uiteindelijk is dit de beslissing van de huurder. Het is de moeite waard om te onthouden dat werknemers van autoverhuurbedrijven, net als in andere delen van de wereld, soms commissie verdienen voor de verkoop van verzekeringen.

 

Waar moet ik het voertuig reserveren?

 

Het beste is om een auto te huren op curacao mambo beach. Een veel voorkomende verwarring bij reizigers die een huurauto boeken, is de discrepantie tussen internationale websites voor autoverhuurbedrijven en de Curacaose website voor hetzelfde merk. Vaak zijn de internationale websites niet op de hoogte van verzekeringen, belastingen en toeslagen die aan de balie in rekening worden gebracht of worden deze niet bekend gemaakt. Dit kan te wijten zijn aan het feit dat veel erkende autoverhuurbedrijven in Curacao geen buitenlandse tak zijn van de merkautoverhuurder, maar in plaats daarvan een franchisebedrijf zijn. Deze factor is ook het overwegen waard in termen van verwachtingen met betrekking tot klantenservice en andere fijnere details. Het Curacaoanse franchisekantoor kan zijn eigen manier van werken hebben, afgezien van hetzelfde beleid en dezelfde richtlijnen die de klant mogelijk heeft ervaren in andere delen van de wereld.

 

Het is dan ook begrijpelijk dat een online reservering waar mogelijk het beste wordt gedaan via de lokale website en niet via de internationale site. Een aantal bedrijven heeft geen lokale website. Controleer in dat geval wel telefonisch de gegevens bij een lokale medewerker en vraag om een ​​schriftelijke bevestiging van de offerte. Ervaring met livechat op de internationale websites suggereert dat, terwijl het personeel is opgeleid in de algemene voorwaarden die gelden voor het hoofdkantoor (meestal de V.S.); ze begrijpen weinig van het beleid dat in Curacao moet worden nageleefd.

 

https://veiligautohurencuracao.nl