Barracuda diving
Image default
Vakantie

Epische dingen om te doen in het zonnige Australië in 2020

Het soevereine Australië is de thuisbasis van enkele van de meest unieke en adembenemende natuurlijke schoonheden op deze aarde. Zeldzame wilde dieren, rotsformaties en wereldberoemde stranden bieden een schat aan dingen om te doen en te zien bij een bezoek aan dit uitgestrekte land. Er zijn 10 natuurlijke wonderen te zien in Australië. Er zijn ook een aantal mooie door de mens gemaakte. Als dit jouw interesse heeft opgewekt, bekijk dan deze epische dingen die je niet wil missen bij een bezoek aan dit ongelooflijke land, of het nu om het continent of de eilanden gaat.

Bewonder de natuurlijke wonderen

 Zoals hierboven gezegd, zijn het Australische continent en zijn vele eilanden de thuisbasis van vele natuurlijke wonderen. En het mooie is dat ze zo toegankelijk en zelfs interactief zijn. Bezoek de heilige rotsformatie Uluru. Ga kamperen of op safari in Kings Canyon. Ga duiken in the Great Barrier Reef, een 2300 km lange onderwaterwereld vol koraal en zeeleven. Bezoek het verbazingwekkende 12 Apostles Marine National Park en nog veel meer. Waar je ook heen gaat, je zal niet kunnen ontkennen hoe prachtig Australië is om te aanschouwen.

Ervaar de unieke wilde dieren van Australië

Australië is één van de eerste landen die in gedachten komen als men denkt aan unieke wilde dieren. En met een goede reden, Australië is de thuisbasis van een aantal vrij interessante wezens, waaronder koala`s, wombats, wallaby`s, vogelbekdieren, Tasmaanse duivels en, natuurlijk, kangoeroes. Om maar een paar van de coole dieren te noemen die Australië hun thuis noemen. Dus, als je van wilde dieren houdt, moet je er zeker werk van maken om te bekijken wat Australië te bieden heeft. Gelukkig kan je dat doen dankzij de natuurbescherminscentra zoals de Australia Zoo en het Feather Dale Wildlife Park. Er zijn ook tal van eco-tours en safari`s die je kan doen tijdens jouw bezoek waardoor je dieren in hun natuurlijke omgeving kan bekijken.

Toeristische attracties in Australië

Als je op zoek bent naar populaire en bucket list waardige Australische toeristische attracties, zal je niet teleurgesteld worden tijdens jouw reizen hier. Het maakt niet uit waar je naartoe gaat, er is een overvloed aan bezienswaardigheden in dit prachtige land. In Sydney, bijvoorbeeld, vind je er genoeg. Bezoek misschien wel de meeste iconische bezienswaardigheid van Australië, het Sydney Opera House. En als je je extra moedig voelt, kan je je aanmelden voor een tocht over de beroemde Sydney Harbour Bridge. Je kan zelfs aan sightseeing doen en tegelijkertijd winkelen in het historische Queen Victoria Building uit de 19de eeuw. En met zulke prachtige steden als Melbourne en Perth, is Sydney slechts het topje van de ijsberg.

Maak een road trip met schitterende uitzichten

Als je zin hebt om Australië te verkennen op jouw eigen manier, dan wil je waarschijnlijk op een bepaald moment van jouw reis een roadtrip maken. De Australische autoverhuur diensten zijn doorgaans gemakkelijk om mee te werken, lees hier meer: www.autoprio.nl. Aanschouw het prachtige, azuurblauwe water terwijl je aan de oostkust van Tasmanië rijdt. Of volg de Great Ocean Road langs de zuidoostelijke kust van Australië waar je het eerder genoemde 12 Apostles National Park kan zien. Welke reis je ook maakt, zorg ervoor dat je aan de linkerkant van de weg rijdt en volg de verkeersregels. Huur ook een auto die past bij jouw rijbehoeften, want de autoverhuurders in Australië zullen je waarschijnlijk beboeten voor eventuele schade aan de auto.

Het kan zijn dat je er niet in slaagt om alles te zien en te doen wat je wil tijdens je reis in Australië, maar het goede nieuws is dat alles wat je gemist hebt een geweldige excuus is om nog een keer terug te komen!

https://www.autoprio.nl/