Barracuda diving
Image default
Vakantie

Een bezoek brengen aan Lake Natron

Op vakantie gaan, voor de een heeft dit een andere betekenis dan voor de ander. Zo vindt de een het heerlijk om een bezoek te brengen aan een camping in Nederland, vindt de ander het top om te feesten op Ibiza en zijn er ook mensen die van avontuur houden. Mocht jij tot de laatste groep behoren, dan gaat dit artikel echt wat voor jou zijn. In dit artikel gaan we jou namelijk vertellen over Lake Natron. We doen dit omdat het binnenkort weer mogelijk is om op vakantie te gaan na een lange periode waarin we in een lockdown hebben geleefd vanwege het coronavirus. Het is tijd om er weer op uit te gaan en om lekker te reizen en om mooie plekken in de wereld te zien. Ook is het tijd om te ontspannen en om even weg te zijn uit de omgeving waar je al het hele jaar bent geweest. Juist daarom gaan we het in dit artikel hebben over Lake Natron, een fantastische ruige en afgelegen plek in Tanzania.

Lake Natron, een prachtige plek in Tanzania

Lake Natron is een plek van buitenaardse schoonheid en het is gelegen ten noordoosten van de Ngorongoro krater. Je vindt hier ondiepe zoutmeren, tevens heb je hier een prachtig uitzicht op de  Ol’ Doinyo Lengai vulkaan. Wanneer je in Tanzania bent, dan is het zeker een aanrader om hier naar toe te gaan. Je zou dan bijvoorbeeld kunnen kiezen voor een 4-daagse trekking. Hierbij begin je bij de Empakai Krater in de Ngorongoro Hooglanden, daarna ga je naar de hellingen van de Empakai Krater, hier overnacht je vervolgens ook. Een dag later ga je naar de Rift vallei en hier kan je genieten van een prachtig uitzicht. Wanneer je beneden bent brengt de gids je vervolgens naar het Lake Natron Camp.

 

Eenmaal bij het kamp aangekomen zijn er verschillende activiteiten waar je voor kunt kiezen. Zo kan je hier flamingo’s zien en kan je lekker wandelen in de Ngare Sero Kloof. Ook vind je hier eeuwenoude mensachtige voetstappen! Wat hier ook tot de mogelijkheden behoort is dat je kennis kunt maken met lokale stammen en gebruiken, tevens heb je de mogelijkheid om te zwemmen in natuurlijke waterbronnen!

Een prachtig land

Lake Natron is dus een prachtig gedeelte in Tanzania, echter biedt dit land nog veel meer dat alleen Lake Natron. Wat dacht je bijvoorbeeld van het eiland Zanzibar. Zanzibar staat bekend om haar prachtige spierwitte stranden en de helderblauwe zee. Hier kan je volledig tot rust komen en ook kan je hier genieten van de prachtige natuur. Ben jij op zoek naar avontuur? Kies er dan voor om te snorkelen of te duiken en zie prachtige vissen die je in Nederland nooit zult zien.

 

Zanzibar heeft nog veel meer te bieden. Wat dacht je van de vele restaurants en de heerlijke visgerechten. Tevens zijn de inwoners erg vriendelijk en gastvrij en krijg je te maken met een unieke cultuur. Een ding is in ieder geval een feit, of je nou naar Lake Natron of Zanzibar gaat, dit zal een ervaring zijn die je nooit meer zult vergeten!