Barracuda diving
Image default
Auto's en Motoren

Een autoverzekering afsluiten als je net jouw rijbewijs hebt

Ben je sinds kort in het bezit van het roze pasje? Heb je ook al interesse om een eigen auto te kopen? Dan is het goed om te weten dat je niet zomaar een autoverzekering af kunt sluiten. Verzekeringsmaatschappijen geven namelijk aan dat zij met een autoverzekering voor een beginnend bestuurder bovengemiddeld veel risico lopen.

Doordat risico vrij groot is, liggen de premies voor jonge bestuurders ook vrij hoog. Hoe je dan alsnog een voordelige autoverzekering kunt vinden als je net jouw rijbewijs hebt? Ga autoverzekeringen vergelijken! Als je tal van autoverzekering met elkaar gaat vergelijken, kun je uiteindelijk de juiste keuze maken.

Waar moet je op letten?

Wil je autoverzekeringen gaan vergelijken? Let dan goed op de verschillende dekkingen waar je tussen kunt kiezen. Voor elke auto is een WA-autoverzekering verplicht, maar je kunt deze verzekering naar wens uitbreiden. Met bijvoorbeeld een WA volledig autoverzekering ben je super uitgebreid verzekerd. Daar staat echter wel een prijskaartje tegenover.

Als je autoverzekeringen gaat vergelijken, moet je sowieso jouw geboortedatum invullen. Indien je net jouw rijbewijs hebt (en dus nog jong bent), is het een feit dat de premies sowieso al een stuk hoger uitvallen. Indien je een oude auto aanschaft, is het dus sowieso verstandig om alleen voor een WA-verzekering te kiezen. Daarmee kun je de kosten relatief laag houden.

Verder is het advies om goed naar de voorwaarden te kijken. De juiste autoverzekering voor jongeren is niet alleen relatief gunstig geprijsd, maar heeft ook de juiste voorwaarden. Om uiteindelijk de beste autoverzekering uit te kunnen kiezen, is het maken van een goede vergelijking pure noodzaak.

Op polis van jouw ouders

Wist je dat het ook mogelijk is om op de polis van jouw ouders geplaatst te worden? Op deze manier kun je sneller schadevrije jaren opbouwen en is de kans op acceptatie ook een stuk groter.

Snelle auto verzekeren

Wil je een snelle/dure auto verzekeren als beginnend bestuurder? Dan sta je sowieso voor een leuke uitdaging. Vrij weinig verzekeringsmaatschappijen wensen hier namelijk aan mee te werken. Tevens moet je hierbij rekening houden met écht hoge premies.