Barracuda diving
Image default
Vakantie

De voordelen van het kopen van een boot bij een jachtmakelaar

Heb je altijd al een motorboot of een jacht willen hebben en is het moment daar nu eindelijk? Dan wil je je geld goed besteden. Je wilt dan goed geholpen worden en advies krijgen. Maar waar krijg je het beste advies waardoor je een weloverwogen keuze kunt maken? 

Vakkennis bij een jachtmakelaardij 

Motorboten kosten veel geld. Het is een grote investering waar je jarenlang plezier aan kunt hebben mits je een goede keuze maakt. Aangezien motorboten een grote waarde hebben wil je ervan uitgaan dat je bij een jachtmakelaardij kan vertrouwen op hun vakkennis en adviezen. Zo kun je uiteindelijk een weloverwogen keuze maken. Om jou bij deze keuze te helpen, werken er bij een jachtmakelaardij professionele jachtmakelaars met veel ervaring en veel kennis op dit gebied. Hierdoor kunnen zij passende adviezen geven en oplossingen voor problemen bedenken indien daar sprake van is. Hoewel een jachtmakelaardij in Nederland niet verplicht is bij de bootverkoop, is het wel aan te raden. Vooral wanneer je van plan bent een dure motorboot kopen. Een jachtmakelaardij kan dan veel werk uit handen nemen. 

Wat doet een jachtmakelaar? 

Bij een jachtmakelaardij werken professionele mensen met echte vakkennis. Jachtmakelaars zijn gespecialiseerd in de aan- en verkoop van motorboten. Jachtmakelaars helpen mensen die op zoek zijn naar een motorboot en zijn daarom de schakel tussen koper en verkoperEen jachtmakelaardij helpt je dus door jou te voorzien van goede kennis waarbij iemand jou helpt in het zoek- en koopproces. Een jachtmakelaardij helpt ook bij andere zaken die komen kijken bij het kopen van een boot. Denk bijvoorbeeld aan aanvullende diensten zoals aankoopbegeleiding, verkoopbegeleiding en taxaties. Dit zijn allemaal zaken die heel belangrijk zijn bij het kopen van een nieuwe boot. Neem daarom geen risico en ga langs bij een jachtmakelaardij. 

Extra ogen tijdens oriëntatie 

Een motorboot kopen kost veel geld en ook veel tijd. Daarom is het belangrijk om vooraf al een goed idee te hebben van wat jij wilt kopen. Besteed daarom genoeg tijd aan de oriëntatiefaseZo verspil je in de tijd bij een jachtmakelaardij geen tijd aan boten die buiten jouw budget vallen of die toch niet volledig aan jouw wensen voldoen. Uiteraard kun je ervoor kiezen om al in de oriëntatiefase met een jachtmakelaardij te praten. Dit is vooral interessant wanneer je professionele vakkennis kunt gebruiken om te bepalen wat de voor- en nadelen van bepaalde boten zijn. Informatie waar jij zonder een jachtmakelaar moeilijk achter kunt komen.  

Voordelen van een jachtmakelaardij 

Dolman Yachting is een jachtmakelaardij in Zeewolde die jou graag helpt bij het maken van een goede keuze voor een motorboot. Hun jarenlange ervaring bieden hen handvaten om jou gepast advies te geven en te helpen bij het vinden van de perfecte motorboot van jouZij ondersteunen je in het koopproces met professionele begeleiding en advies. Ook geven zij advies op gebied van fiscale aspecten. Dit is handig om zaken om bijvoorbeeld belastingtechnisch voordeliger uit te komen. Daarnaast helpen zij jou met het vinden van een geschikte ligplaats als je die zelf nog niet hebt en eventueel het transport van jouw nieuwe motorboot naar die ligplaats. Kortom, veel voordelen aan het inschakelen van hulp bij een jachtmakelaardij!