Barracuda diving
Image default
Winkelen

De nieuwste ontwikkelingen in Deventer

Deventer is een kleine, maar gezellige stad in Overijssel. Het hele jaar door vinden er veel leuke evenementen, activiteiten en er worden nieuwe ontwikkelingen gedaan. In deze blog lees je daarom alles over de nieuwste nieuwtjes uit Deventer, zodat je helemaal op de hoogte bent van wat er in de stad gebeurt.

Coronamaatregelen

Met het intreden van het coronavirus en alle maatregelen die hieruit voortkomen, verandert er veel in Deventer. Er mogen bijvoorbeeld minder mensen deels op elkaar afstand tegelijkertijd in een winkel of op het terras genieten van de sfeer. Daarnaast is het noodzakelijk om een mondkapje te dragen op bepaalde plekken. Zodra er weer meer mensen toegestaan zullen zijn, zullen de coronaregels ook aangescherpt worden. Dit is in ieder geval iets om je af te vragen als je van plan bent om een bezoekje te brengen aan Deventer.

Herontwikkeling van de Haven van Deventer

In 2020 is er veel gebeurt rondom de herontwikkeling van de Haven van Deventer. Om het water in en om Deventer te verbeteren, is er een plan bedacht om verschillende recreatieve voorzieningen te regelen. Denk hierbij aan een haventerrein inclusief verschillende horeca-activiteiten, een huifkarcentrum, bootverhuur en andere toeristische attracties. Er worden ook nieuwe muzikale podia, sportvelden, kunstinstallaties, marktkramen en andere evenementen geïntroduceerd. Het gehele plan droomt ervan om Deventer meer te laten leven en plezier te maken voor bezoekers.

Deventer op Stelten

Deventer op Stelten is een jaarlijks terugkerend evenement dat plaatsvindt in Deventer. Het evenement trekt jaarlijks duizenden bezoekers uit binnen- en buitenland en heeft veel bekende kunstenaars die optreden. Onder de artiesten bevinden zich zowel lokale als internationale acts. Het evenement vindt plaats in het historische centrum van Deventer en laat bezoekers meegenieten van unieke activiteiten op het gebied van kunst, muziek, theater, dans, hilariteit en veel meer.

Nieuwe winkels en restaurants

Er zijn de afgelopen jaren veel nieuwe winkels en restaurants geopend in Deventer. Er zijn winkels met allerlei leuke woonaccessoires, kleding, kunst, boeken, meubels en veel meer. Daarnaast zijn er een aantal nieuwe restaurants geopend, die heerlijke maaltijden serveren. Of je nu een fan bent van de Marokkaanse keuken of liever kiest voor een moderne Franse keuken; Deventer heeft voor ieder wat wils.

Conclusie

Het is duidelijk dat er in Deventer veel leuke en interessante dingen gebeuren. Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws in Deventer? Neem dan een kijkje op dedeventergids.nl als je op zoek bent naar het laatste nieuws uit Deventer.

.