Barracuda diving
Image default
Aanbiedingen

De evolutie van webdesign

 web agency gent

Tegenwoordig kunnen we ons geen leven meer voorstellen zonder internet. We gebruiken het elke dag en van de 2,3 miljard websites hebben we meer keuzes. In de afgelopen vijf jaar is het aantal websites zelfs meer dan verdubbeld. Het commerciële gebruik van internet bestaat echter pas 29 jaar. In relatief korte tijd hebben er veel veranderingen plaatsgevonden en wat zeker is, is dat wanneer je de website van 1991 naast de huidige website plaatst, dit een belachelijke scène is.

Augustus 1991

TheWorldWideWeb heeft een nieuw tijdperk in het digitale tijdperk gecreëerd. De website is bedoeld om de mogelijkheid van deze nieuwe applicatie aan beginners uit te leggen. De website gebruikt tools om te linken naar belangrijke bronnen en legt uit hoe gebruikers kunnen beginnen met het maken van hun eigen website. Het werd natuurlijk snel gretig gebruikt. Daarna volgde een reeks zeer eenvoudige websites, die volledig op tekst waren gebaseerd, met typische blauw onderstreepte hyperlinks. Ondanks de snelle ontwikkeling van het internet, zullen er binnenkort wellicht complexere applicaties verschijnen, maar de eerste jaren bleef de website voornamelijk bestaan ​​uit tekst en links.

Midden jaren negentig

De eerste grote ontwikkeling van deze nieuwe media was halverwege de jaren negentig. Webontwerpers begonnen tabellen te gebruiken om hun inhoud te ordenen. Dit zorgt voor meer flexibiliteit en een beter overzicht. De site bestaat nog steeds voornamelijk uit tekst, maar deze nieuwe structuur heeft veel nieuwe toepassingen gecreëerd, zoals eerdere versies van de menubalk of zijbalk. Later verschenen er snel grafische elementen. Verwacht niet te veel, voornamelijk dansende tekst, de achtergrondkleur van het tekstvak en af ​​en toe afbeeldingen of logo’s.

Eind jaren negentig

Hoewel het in 1996 werd ontwikkeld, brak deze nieuwe software pas aan het einde van het decennium echt door. Het is erg populair geworden onder webdesigners omdat het meerdere grafische applicaties heeft die je niet kunt matchen met HTML. Daarom werd de eerste Flash-website al snel een realiteit. Deze functies worden gekenmerkt door deze nieuwe grafische elementen, zoals 3D-knoppen, titels, die van kleur veranderen wanneer u er met de muis over beweegt, felle neoneffecten, klikanimaties en vele later beschouwd als baanbrekend en futuristisch effect. Tegelijkertijd verscheen het eerste “stylesheet”, dat was geprogrammeerd met CSS en compatibel met HTML. Dit betekent dat alle elementen in HTML nu hun grafische kenmerken krijgen via externe bestanden, waardoor de inhoud sterk gescheiden wordt van het formaat.

Begin jaren 2000

Zodra de Flash-website is ontwikkeld, verliest deze zijn magische imago. Flash-sites zijn nog steeds erg populair, vooral op sites met interessantere thema’s. Niettemin verscheen HTML opnieuw met behulp van CSS. De scheiding van inhoud en vormgeving maakt de site minder ingewikkeld. Dit geeft indirect een beter begrip van kleuren of correleert beter met kleuren. Zo zijn witte ruimtes steeds populairder geworden en zijn fluorescerende neonlichten en elementen met zware schaduwen verdwenen. Kortom, het ontwerp werd voor het eerst gebruiksvriendelijk. Mensen willen niet langer de helderste en kleurrijkste websites met de beste resultaten, maar een simpele, gebruiksvriendelijke versie. Navigatie wordt bijvoorbeeld eerst ondersteund door pictogrammen en kleuren worden uiteindelijk beschouwd als extra elementen.

Midden jaren 2000

De release van Web 2.0 is een keerpunt in de geschiedenis van internet. Webdesigners hebben de mogelijkheid om media toe te voegen. Flash (dit keer niet als raamwerk, maar als verbeterde plug-in) maakt de inhoud weer interactief, maar op een minder overdreven manier. Bovendien beginnen de sociale netwerken die de basis vormen van de huidige sociale media te ontstaan. Deze evolutie heeft het lot van de website en zijn bouwers veranderd. Ook gebruikers en inhoud staan ​​volledig centraal. Deze inhoud gaat er op zijn beurt over om gemakkelijk te worden gevonden door zoekmachines, ja: SEO.

2010 – Heden

Sinds de komst van smartphones, tablets en internettoegang is de snelheid van deze veranderingen enorm versneld. Tegenwoordig heeft het internet zich volledig ontwikkeld rond de term “responsive”. Wanneer een website “responsive” is, betekent dit dat het ontwerp geschikt is voor het apparaat dat erop wordt bekeken. Daarom zijn het display en de gebruiksvriendelijkheid geschikt voor het medium.

Daarnaast zijn we nu duidelijk weggebleven van 3D-knoppen, lichteffecten en dansteksten. Nu, zoals ze zeggen, is alles grafisch ontwerp. Deze minimalistische lay-out richt zich op gebruiksvriendelijkheid en gebruikt alleen kleuren, effecten en animaties als extra verbeteringselementen. Ons surfgedrag is ook veranderd, dus sommige functies zijn ook volledig veranderd. Daarom verscheen er een pagina en ons ontwerp was erg “scroll-based”. Dit laatste betekent dat ze proberen te voldoen aan onze wens om te scrollen en te schuiven.

Daarnaast is de inhoud van vandaag altijd belangrijk. De inhoud wordt continu geanalyseerd en vervolgens geoptimaliseerd. Alles moet zoveel mogelijk worden ontdekt en aangetrokken. Content, vooral de consistente toevoeging, is steeds belangrijker geworden, zodat er tegenwoordig een “content marketeer” is. Mensen besteedden uren aan het onderzoeken van een bepaald onderwerp, schreven het op en publiceerden uiteindelijk de blog voor de wereld.Ik heb het over de ontwikkeling van het internet.

https://www.webdeveloper.today/2022/08/django-get-random-object-from-database.html

https://webdevelopmentapp.com/nl/