Barracuda diving
Image default
Auto's en Motoren

De efficiëntie van snelheid meten van een auto via een snelheidsdisplay

Wilt u de snelheid meten van een auto zonder dat er een boete wordt gegeven? Dat kan met behulp van snelheidsdisplays. Veiligheid in het verkeer is een onderwerp dat steeds meer ter sprake komt. Dit komt doordat er steeds meer weggebruikers te vinden zijn. Helaas voelt niet iedere weggebruiker dezelfde verantwoordelijkheid om zich aan de verkeersregels te houden. Om een bewustwording te creëren, en om de verkeersveiligheid te verhogen, wordt er gebruikgemaakt van snelheidsdisplays. Hoe werken deze precies en waar kunt u terecht wanneer u deze wilt aanschaffen? Wij leggen het allemaal uit in dit artikel. Kijk ook vooral op www.actime.nl/ voor meer informatie.

De werking van de snelheidsdisplays

Het doel van snelheidsdisplays is om de snelheid te meten van een auto en om deze vervolgens weer te geven op het scherm. De bestuurder ziet dit nummer zodra deze het display passeert. Het zien van de snelheid, of het zien dat u als bestuurder boven het snelheidslimiet zit, is vaak al genoeg om het aan te passen. Dit is bewezen in onderzoeken. Naast dat de meeste bestuurders hun snelheid corrigeren, halen vrijwel alle bestuurders direct hun voet van het gaspedaal af. Ook dit zorgt ervoor dat ze sneller hun snelheid omlaag halen in plaats van verhogen.

Wilt u een display in uw buurt aanschaffen?

Merkt u dat er in uw wijk of straat te vaak te snel gereden wordt en maakt u zich hier zorgen over? Dan is het tijd om aan de bel te trekken. Door de snelheid te meten van de auto’s door middel van een snelheidsdisplay gaan auto’s minder snel over de snelheidslimiet heen.

Schaf vandaag nog een display aan

De displays hebben verschillende functies en worden op verschillende plekken gebruikt. Tijdens wegconstructie wordt de snelheidsdisplay vaak tijdelijk neergezet, maar in woonwijken, buurten of centrale straten van een dorp of stad hangen de snelheidsdisplays vaak permanent. Deze kunt u via Actime, gelegen in Helmond, aanschaffen. Hier vindt u een ruime selectie aan verkeersapparatuur, waaronder radarapparatuur, snelheidsborden en meer.