Barracuda diving
Image default
Aanbiedingen

De beste raambekleding om je interieur te beschermen tegen zonlicht

UV stralen afkomstig van zonlicht kunnen schade en verbleking aan je meubels en vloeren veroorzaken. Je hebt waarschijnlijk veel geld geïnvesteerd in nieuwe houten vloeren en meubels, maar de zon glipt elke dag door je ramen, waardoor het risico op schade toeneemt. Je meubels en vloeren kunnen er verbleekt en versleten uitzien na jarenlang bij onbeklede ramen te hebben gezeten. Gelukkig zijn er eenvoudige oplossingen die je huis veilig houden. Hier zijn een paar van de beste beschikbare opties die het zonlicht kunnen tegenhouden. 

Bedek of verplaats je meubels

Als je graag de hele dag de ramen openhoudt omdat je van de frisse lucht geniet, of je hebt kinderen en huisdieren thuis, overweeg dan deze optie. Misschien heb je kamerplanten die voortdurend zonlicht nodig hebben, zodat de ramen altijd open moeten blijven staan voor de zon. Wat je kunt doen is je meubels verplaatsen naar een meer schaduwrijke plek en zonnige plekken op de vloer bedekken met kleden. Deze oplossingen zijn echter meer tijdelijk en je kunt merken dat je later je meubels weer wilt verplaatsen.

Koop de beste raambekleding

Jaloezieën, rolgordijnen, plisségordijnen en gordijnen, het zijn allemaal soorten raambekleding die verschillende niveaus van lichtbeheersing bieden. De verschillende niveaus van lichtblokkering gaan van transpartante naar lichtdoorlatende tot volledige verduistering. Je hebt dus heel wat opties om uit te kiezen wat betreft de bescherming van je interieur, en we willen je graag laten kennismaken met enkele van onze favorieten. 

Rolgordijnen

Een van de meest efficiënte raambekleding die er is, zijn rolgordijnen. Ze bestaan uit een lap stof die over je raam rolt als je ze wilt sluiten of openen. Lichtdoorlatende rolgordijnen zijn gemaakt van een speciale stof die zonlicht doorlaat, maar op een gedempt niveau.

Een andere geweldige eigenschap van rolgordijnen is dat ze je in staat stellen er doorheen te kijken terwijl je overdag privacy behoudt en verblinding tegengaat. Je kunt doorkijken naar de kant waar meer licht is. Dus als privacy een grote zorg is, moet je ze misschien koppelen aan een andere raambekleding zoals gordijnen, zodat toeschouwers er ’s nachts niet doorheen kunnen kijken.

Er is ook zonderwering voor buitenshuis, die hetzelfde zijn als zonwering voor binnen. Behalve dat ze geschikt zijn voor gebruik buitenshuis. Ze zijn gebouwd om weersomstandigheden zoals regen en wind te weerstaan. Ze stellen je in staat je interieur een laagje bescherming tegen de buitenlucht te geven!

Plisségordijnen

Plisségordijnen met honinggraat structuur zijn de ideale optie als je ook energie-efficiëntie wilt toevoegen. Ze zijn samengesteld uit zeshoekige zakken die op elkaar gestapeld zijn. Deze zonweringen bieden de beste bescherming tegen kou en hitte, want lucht wordt in de zakken opgesloten en vormt een isolatielaag, waardoor buitenlucht niet binnen kan komen.

Conclusie

Zonlicht is een prachtig iets. Het schept zoveel energie en is een eindeloze hulpbron voor ons. Toch willen we de hoeveelheid blootstelling die wij en onze bezittingen eraan krijgen beperken. Langdurige blootstelling leidt tot verbleking, en als het niet tegengehouden wordt, tot schade.

Onze bezittingen in huis zijn allemaal investeringen en persoonlijke snuisterijen die betekenis voor ons hebben. Ze tegen de zon beschermen moet een prioriteit zijn, vooral als je ramen direct op het oosten of westen gericht zijn. Raambekleding laten aanbrengen om deze ramen te bedekken is een prima oplossing voor dit probleem, en zoals hierboven geschetst, hoeft dat niet op één bepaalde manier te gebeuren.

https://www.raamdecoratie.com