Barracuda diving
Image default
Zakelijke dienstverlening

De AVG

Bedrijven bewaren altijd gegevens van personen, welk bedrijf dan ook. Maar staan deze bedrijven stil bij de manier hoe dit gebeurd? Zijn er bijvoorbeeld afspraken met klanten, worden zij gewezen op hun rechten om de gegevens in te zien of te laten verwijderen? Bovendien moet het ergens zwart op wit staan hoe deze gegevens bewaard worden en op welke manier dit beveiligd is. De vragen zijn niet erg ingewikkeld, maar toch erg belangrijk voor bedrijven om over na te denken. Mocht je namelijk niet op correcte wijze aan deze vragen voldoen, dan kan je een hoge boete riskeren omdat je de wet overtreedt.  De privacy van personen is vastgelegd in de AVG wetgeving, een redelijk nieuwe wet die voor heel europa geldt.

Om te zorgen dat je dit als bedrijf goed geregeld hebt, moet er een protocol worden opgesteld waarin bovenstaande vragen beantwoord worden. Het is extra belangrijk voor bedrijven die werken met gezondheid of financiën. Zij moeten erg veel maatregelen treffen om aan deze wet te kunnen voldoen, omdat zij vaak privacygevoelige informatie van klanten in bezit hebben. Daarnaast moeten bedrijven met meer dan 250 medewerkers in dienst ook een verplicht register van ‘verwerkingen van persoonsgegevens’ bijhouden, een verplichting voor bedrijven die stelselmatig persoonsgegevens bijhouden.

De wet is ingesteld om consumenten het vertrouwen te geven dat er zorgvuldig met hun gegevens om wordt gegaan, zeker nu de wereld steeds digitaler wordt. Je toont als bedrijf aan dat het voor cyber criminelen en hackers lastig is om snel toegang te krijgen tot waardevolle bedrijfsinformatie, om dit vervolgens te lekken. Voor beide kanten is het dus een positieve noot, omdat hierdoor de gegevens beter beveiligd worden. Heb je hulp nodig met het opstellen van een AVG? WEA accountants helpt hierbij. Ook kan je hier bijvoorbeeld een belastingadviseur inschakelen.

http://weanaaldwijk.nl