Barracuda diving
Image default
Aanbiedingen

Beste zwangerschapskussen

Heb jij een zwangerschapskussen nodig?

Je baby heeft alle zorg en voeding nodig die je hem kunt geven terwijl hij in je groeit – maar hij heeft diezelfde zorg ook van buitenaf nodig. Lees verder om te leren waarom je slaaphouding zo belangrijk is en hoe je het beste zwangerschapskussen voor jou vindt.

Vind en shop het beste zwangerschapskussen voor jou! 

 

Normale matrassen zijn niet ontworpen om het comfort of de ondersteuning te bieden die je nodig hebt als je zwanger bent, om nog maar te zwijgen van het feit dat het vrij moeilijk is om je slaaphouding te bepalen terwijl je slaapt. Met alle pijnen en pijn die een zwangerschap met zich meebrengt, samen met de constante verantwoordelijkheid, heb je meer dan wie ook behoefte aan een goede nachtrust. Dat is waar een zwangerschapskussen om de hoek komt kijken.

Wat is een zwangerschapskussen?
Een zwangerschaps- of zwangerschapskussen is speciaal ontworpen om de veranderende rondingen van uw lichaam te ondersteunen tijdens uw zwangerschap, en het biedt ondersteuning voor verschillende veilige slaaphoudingen. Ze kunnen het slapen comfortabeler maken, u helpen langer te blijven slapen en zijn uiterst nuttig later in de zwangerschap wanneer het vinden van een comfortabele houding bijna onmogelijk is.

De voordelen
Het gebruik van een zwangerschapskussen om u te helpen slapen kan uw lichaamspijn aanzienlijk verlichten. Omdat uw lichaamsgewicht tijdens uw zwangerschap (vrij snel!) toeneemt, oefent het veel druk uit op uw benen, heupen en rug. Deze lichaamsdelen moeten uitrusten nadat ze u de hele dag hebben ondersteund, maar dat is moeilijk als u niet goed kunt slapen. Een kussen biedt deze lichaamsdelen de hele nacht door specifieke ondersteuning en comfort, zodat u beter slaapt en zich overdag beter voelt.

Op je zij slapen bevordert de bloedcirculatie, iets wat uiterst belangrijk is voor zwangere vrouwen. Zelfs als u gewend bent om op uw zij te slapen, kan dit ongemakkelijk worden met uw groeiende buik. Een zwangerschapskussen geeft je meer demping om zich aan te passen aan je veranderende lichaam.

We kunnen dit niet genoeg benadrukken: je hebt slaap nodig! Je lichaam ondergaat zoveel veranderingen, net als je emotionele toestand. Als u niet de rust krijgt die u verdient, zullen al uw kwaaltjes alleen maar erger worden. Voor een zo sterk en veilig mogelijke zwangerschap hebt u veel rust nodig. Een zwangerschapskussen kan u helpen in slaap te vallen en langer in slaap te blijven.

Een zwangerschapskussen kan u helpen om ook na de bevalling te slapen, want helaas zult u waarschijnlijk niet zomaar terugvallen op uw normale slaapgewoonten. Uw lichaam heeft ook na de bevalling rust nodig, en een zwangerschapskussen helpt u daarbij! Een zwangerschapskussen helpt je ook om je baby in een comfortabele houding te krijgen en om borstvoeding te geven. Vooral als je een bijzonder moeilijke bevalling had, of als je verwondingen hebt overgehouden aan de bevalling, zal een zwangerschapskussen je enorm helpen.

Wanneer een zwangerschapskussen gebruiken?
Het is het beste om halverwege (rond de 20e week) op je zij te slapen om je ruggengraat te ontlasten. Een zwangerschapskussen helpt daarbij. Je kunt echter op elk moment van je zwangerschap een zwangerschapskussen gebruiken. Ze worden ook gebruikt als lichaamskussens om niet-zwangere mensen met rugpijn te helpen, omdat ze u op uw zij houden en vaak tussen uw knieën gaan, wat helpt het gewicht van de ruggengraat te halen.

Soorten zwangerschapskussens
Wigkussens, ook wel zwangerschapskussens genoemd, zijn het kleinste soort zwangerschapskussen dat u kunt kopen. Ze zijn verkrijgbaar in een ronde of een driehoekige vorm, en zijn ook ideaal voor na de zwangerschap. Omdat ze kleiner zijn, kunt u ze neerleggen waar u de meeste steun nodig hebt, en ze kunnen worden gebruikt als een standaardkussen, waardoor brandend maagzuur en zure reflux worden verminderd.

Een kussen voor de hele lengte is precies zoals het klinkt: de lengte van uw lichaam. Deze kussens zijn vooral bedoeld om uw armen, benen en buik op te vangen, maar geven u niet veel steun in de rug. U hebt de keuze uit een recht kussen over de hele lengte of een flexibel kussen dat u kunt manipuleren om precies te liggen zoals u wilt.

Een totaal lichaamskussen ondersteunt vrijwel alles. Dit zijn grote kussens die geschikt zijn voor vrouwen van elke lengte en het meest ideaal zijn tijdens het tweede trimester. Het ondersteunt uw rug en vermindert eventuele rug- of heuppijn. Dit soort zwangerschapskussen heeft twee vormen waaruit u kunt kiezen: c-vormig en u-vormig. Een c-vormig kussen ondersteunt uw hoofd, buik, benen en rug. Als u meestal op uw rug slaapt, is de u-vormige versie ideaal omdat uw rug dan volledig wordt ondersteund.

Het juiste kussen kiezen
Verschillende soorten zwangerschapskussens bieden steun en comfort aan verschillende delen van uw lichaam, dus analyseer uw specifieke behoeften bij het kiezen. Houd ook rekening met zaken als reiniging: u zweet veel tijdens de zwangerschap, dus zoek een kussen met een afneembare hoes die u regelmatig kunt wassen. Er zijn ook verschillende materialen waarmee deze kussens kunnen worden gevuld, dus doe wat onderzoek en bepaal hoe stevig je je steun wilt hebben.

Voor meer onderzoek, reviews en vergelijkingen van zwangerschapskussens ga je naar Slaapwijsheid!

 

https://slaapwijsheid.nl/slaapkamer/beste-zwangerschapskussen/