Barracuda diving
Image default
Aanbiedingen

Badkamermeubel spiegels versus gewone passpiegel

Badkamermeubel spiegels versus gewone passpiegel

Wil jij je badkamer met een klein budget aanpassen? Het plaatsen van een nieuwe passpiegel is een goedkope manier om dat te doen, en er zijn inderdaad veel voordelen aan het gebruik ervan als badkamerinrichting. Maar gewone passpiegels gebruiken bij je badkamermeubel is geen goed idee. In feite zijn ze wezenlijk anders dan badkamermeubel spiegels.

Badkamermeubel spiegel verschillen in veel opzichten van gewone passpiegel.

 • Grootte: Badkamermeubel spiegels verschillen in grootte van gewone passpiegel. Ze zijn gemaakt om bij de wastafel te passen. Wastafels zijn meestal vierkant of rechthoekig, en de spiegels hebben dezelfde vorm en zijn evenredig om boven de wastafel te passen. Zorg ervoor dat je geen te grote spiegel gebruikt, want dan ziet de ruimte er vol en lomp uit. En als de spiegel te klein is, zul je over het badkamermeubel moeten leunen om naar je spiegelbeeld te kijken.
 • Structuur:Badkamermeubel spiegels zijn er in drie varianten: met een medicijnkastje, zonder en met planken. In een spiegel met een medicijnkastje kan je zaken als contactlensvloeistof, tandenborstels en haarborstels uit het zicht opbergen; dat is ook hygiënisch. Als je een kleine badkamer hebt, kunnen producten zoals de spiegel je helpen je ruimte te organiseren zodat deze er schoon en ruimtelijk uitziet. 
 • Materiaal: Badkamermeubel spiegels worden gemaakt van gehard glas, terwijl gewone passpiegel van gewoon glas worden gemaakt. Gehard glas is een speciaal type dat is ontworpen met het oog op de veiligheid. Het ondergaat een speciale chemische behandeling en wordt dan in de gewenste vorm gegoten. Het vormproces vindt plaats in een temperatuurgecontroleerde omgeving.  Daarom breekt een badkamermeubel spiegel niet in puntige scherven, zoals een gewone passpiegel, wanneer hij met grof geweld wordt geraakt of aan extreme temperatuurschommelingen wordt blootgesteld. In plaats daarvan breekt hij in kleine afgeronde stukjes om verwondingen te voorkomen. 
  Gewone passpiegel beslaat gemakkelijker dan badkamermeubel spiegel. Ook worden badkamers regelmatig blootgesteld aan een hoge luchtvochtigheid, waar normaal spiegelglas niet goed tegen kan. Dit kan schimmelvorming in de hand werken en de achterkant van de passpiegel kan uiteindelijk breken.

Je kunt ook een op maat gemaakte passpiegel voor de badkamermeubel krijgen die veilig en stijlvol is en perfect in de ruimte past. Bovendien kan je ook niet zomaar een passpiegel kiezen voor de badkamer, zeker niet als je wilt voorkomen dat je vaak een nieuwe moet kopen. Het is daarom belangrijk dat je let op de volgende zaken:

 • Vocht & Vochtigheid: De passpiegel moet bestand zijn tegen vocht. Daarom is een houten of metalen lijst een slecht idee, want die zal kromtrekken of roesten. Ook de achterkant van een frameloze spiegel gaat op den duur kapot. Uw beste optie is om te gaan met een passpiegel met afgeschuinde randen, want die gaan langer mee.

 • Veiligheid: Als een gewone badkamermeubel spiegel toevallig breekt, vormt het gebroken glas een groot veiligheidsrisico, zelfs nadat je de vloer hebt opgeruimd (er blijven altijd wel een of twee scherven liggen). Daarom is gehard of gelaagd badkamerspiegelglas belangrijk, omdat het in kleine ronde stukjes breekt die de huid niet doorboren.

 • Vorm: Een bolle spiegel bolt uit, waardoor je spiegelbeeld wordt vervormd en kleiner lijkt. Concave spiegels krommen zich als een lepel en doen je spiegelbeeld groter lijken. Je kunt deze gebruiken om je te scheren, wenkbrauwen te epileren of voor andere werkzaamheden waarbij het van vitaal belang is om goed te kunnen zien. Onnodig te zeggen dat gewone passpiegel de beste optie zijn, omdat ze een getrouwere reflectie opleveren.

 • Vorm en functie: Er zijn veel functies die je passpiegel in de badkamer kan vervullen. Beslis voor welke andere functies je de spiegel wilt gebruiken dan alleen voor het spiegelbeeld. Een traditioneel gespiegeld medicijnkastje is een goede optie als je al jou cosmetica en benodigdheden bij de hand wilt hebben. Ze bieden veel opbergruimte en zijn het meest geschikt voor kleine badkamers. Het is ook hygiënisch om je tandenborstel te verbergen.
  U kunt ook een spiegel kiezen die een stijlstatement maakt, zodat hij het middelpunt van de badkamermeubel wordt. Ga voor groot, wild en stijlvol. Of gebruik de passpiegel om een kleine badkamer ruimtelijk te doen lijken. Ze breken het licht en door ze strategisch te plaatsen, kan uw badkamer meer dimensie krijgen en de illusie van meer ruimte wekken. Je kunt zelfs twee spiegels installeren en ze gebruiken om je badkamer te verlichten en donkere hoekjes op te helderen.

  badkamer meubel