Barracuda diving
Image default
Zakelijke dienstverlening

Alles over een algae bioreactor en andere foto reactoren

Een algae bioreactor is één van de meest opwindende wetenschappelijke uitvindingen van dit moment. Toch is het goed mogelijk dat je er nog nooit van gehoord hebt. Dat komt onder meer omdat het kweken van algen met behulp van een dergelijke bioreactor nog in de kinderschoenen staat, maar tegelijkertijd is de potentie van een dergelijke foto reactor wel spannend. Dit heeft de potentie om groot te worden, en daarom vertellen we je er graag over. Toch kunnen we het ons voorstellen dat je nog geen helder beeld hebt van wat een algae bioreactor exact is .In dit blog leggen we uit wat een algae bioreactor precies is en wat het doet.

Hoe worden algen gekweekt met behulp van een algae bioreactor?

Algen zijn meer dan alleen maar die vervelende smurrie die er voor zorgen dat je in de zomer niet altijd in je favoriete open wateren kunt zwemmen. Algen kunnen namelijk lichtenergie en CO2 omzetten naar biologische brandstoffen. Dit proces vindt plaats dankzij de fotosynthese die plaats kan vinden binnen algen. Op deze manier kunnen ze bijdragen aan de groene energiewinning. Zo kunnen diverse industrieën, waaronder de bio industrie, verduurzaamd gaan worden. Bedrijven zoals LGem beschikken over een eigen algae bioreactor die hieraan kan bijdragen. Kom hier in contact met LGem en ontdek zelf de mogelijkheden.

Het proces van het kweken van algen is bijzonder interessant. Tegelijkertijd kan dit proces verschillen, waarbij de doel van het algen kweken leidend is. Over het algemeen is een speciale bioreactor nodig voor dit proces. Een algae bioreactor behoort tot deze categorie. Hierin worden micro-organismen geproduceerd, waarna een speciale reactor er voor zorgt dat de algen hun speciale stoffen gaan produceren. Dit vindt plaats dankzij de fotosynthese die plaats kan vinden dankzij het zonlicht en de CO2. Algen maken het mogelijk om voedingsstoffen uit water weg te halen. Als laatste worden de algen geoogst.

Hoe werken fotoreactoren zoals een algae bioreactor?

Een fotoreactor behoort tot de essentiële benodigdheden om het meeste uit algen te kunnen halen. Hierin worden diverse micro-organismen geproduceerd. Of het gaat om een open of gesloten fotoreactor, verschilt per doel. Binnen dit systeem vindt de fotochemische plaats die nodig is om er voor te zorgen dat de algen voedingsstoffen in het water opnemen. Dit vindt plaats met behulp van licht, aangezien dit essentieel is voor het laten plaatsvinden van fotosynthese.

Het mooie aan een fotoreactor is dat je de controle behoudt. De omstandigheden zijn perfect om verschillende micro-organismen te doen ontstaan. Zo kan de correcte temperatuur te allen tijde behouden worden en wordt de juiste hoeveelheid licht toegepast. Zo kunnen algen optimaal gekweekt worden, wat leidt tot water dat rijk is aan voedingsstoffen. Soms blijven algen in dezelfde fotoreactor, maar een transfer naar een andere fotoreactor is ook een optie. Fotoreactoren en algae bioreactoren zullen een flinke impact gaan hebben op onze groene toekomst.

https://lgem.com/