Barracuda diving
Image default
Vakantie

Actieve vakantie aan het water? Ontdek rivieren, meren, strand en zee!

Is het binnenkort tijd voor een vakantie en weet je nog niet wat je wilt doen? Ga dan mee met de nieuwe trend: actieve vakanties aan het water. Steeds meer mensen boeken een actieve vakantie. Zo is fietsen in de Ardennen een mooi voorbeeld van een actieve vakantie. Maar wist je dat er ook actieve vakanties zijn in Griekenland, Spanje en Portugal? Hieronder geven we leuke inspiratie voor een actieve vakantie aan het water.

Fietsen, wandelen en zwemmen

Met een actieve vakantie ben je sportief bezig om de omgeving te ontdekken en om leuke activiteiten te doen. Zo zijn fietsen en wandelen een van de activiteiten die vaak centraal staan bij een actieve vakantie. Maar zwemmen en klimmen zijn ook populair. Zo kiezen veel mensen voor een fietsvakantie aan zee. Zo fiets je eerst in de ochtend door de duinen, lunch je heerlijk bij een strandtent en sluit je de dag af met een zwemsessie in zee. Voor velen is dit de ideale actieve vakantie. Het is gezond, leuk en ook nog eens ontspannen. 

Actieve vakantie aan strand en zee

Denk je aan actieve vakantie aan strand en zee, dan denk je waarschijnlijk aan de prachtige kusten van Spanje, Portugal, Italië, Kroatië en natuurlijk Griekenland. Uiteraard zijn er veel meer landen die geschikt zijn voor een fietsvakantie of wandelvakantie aan prachtige kusten. Maar niets gaat boven een fietsvakantie op Kos of een ander eiland van Griekenland. De eilanden beschikken over prachtige witte stranden met lichtblauw water maar ook over leuke dorpjes. Daarnaast geven de bergen prachtige uitzichten over de eilanden. Griekenland is daarom de ideale bestemming voor een actieve vakantie aan zee. 

Actieve vakantie aan rivieren en meren

Aan de andere kant heb je ook de actieve vakanties aan rivieren en meren. Denk hierbij aan schitterende fietstochten door de Ardennen of Alpen. Het zijn fietstochten waarbij je geniet van prachtige uitzichten over bergen. Daarnaast verblijf je vaak ook in de omgeving. De fietstochten langs de rivieren en meren moet je eigenlijk een keer meegemaakt hebben. Het is een onvergetelijke ervaring die je niet zult vergeten. 

Meer inspiratie over vakanties aan het water?

Ben je na het lezen overtuigd geraakt en wil je ook op actieve vakantie aan het water? Dat snappen we. Op Eigen-Wijze Reizen vind je de allermooiste actieve vakanties aan het strand, rivieren, meren en zee. Van Griekenland tot de Ardennen in België. Wist je dat je bij Eigen-Wijze Reizen ook profiteert van goedkope prijzen, gratis routebeschrijvingen en gratis bagagevervoer? Kijk vandaag nog naar een leuke actieve vakantie aan het water.