Barracuda diving
Image default
Gezondheid

Stop je met roken? Hier moet je op letten

Ben je van plan om te gaan stoppen met roken? Veel mensen zijn je al voorgegaan. Stoppen met roken is niet alleen beter voor je gezondheid, maar ook voor de portemonnee en mensen om je heen. Toch is het erg lastig om vol te houden. Ontwenningsverschijnselen, de macht der gewoonte en de ernstige drang voor een sigaret gaat ervoor zorgen dat het niet makkelijk is. In dit artikel bespreken we wat je kan verwachten als je gaat stoppen met roken!

De gevolgen van stoppen met roken

Van een verslaving afkomen is niet zo makkelijk als veel mensen denken. Niet alleen je lichaam maar ook je hoofd gaat ervoor zorgen dat je toch weer begint. Hoe mentaal sterk je ook bent, vaak is het alsnog handig om hulp in te schakelen van een erkende verzorger. Medicatie en andere vorm van hulp zorgt ervoor dat de drang voor roken een stuk minder wordt en stoppen gemakkelijker maakt

Wat kan je allemaal verwachten als je stopt? Er zijn symptomen die komen kijken bij het stoppen van roken. Deze symptomen zijn vaak het ergst twee tot drie dagen na het stoppen omdat dan alle nicotine uit je lichaam is verdwenen. Je kan last krijgen van een somber gevoel, een verhoogde eetlust, hoofdpijn, duizeligheid en nog veel meer andere gevolgen. Tijdens deze negatieve dingen gebeuren er echter ook veel positieve dingen wanneer je stopt.

Na de eerste 24 uur dat je bent gestopt met roken beginnen je longen met schoonmaken. Je gaat meer slijm ophoesten en het koolstofmonoxide verdwijnt uit je lichaam. Een dag laten ruik je en proef je al wat beter. De nicotine is uit je lichaam en ademen en bewegen gaat makkelijker. Voor de komende 15 tot 30 jaar gaat je lichaam blijven verbeteren en dit ga jij zelf merken!

Stoppen met roken zonder hulpmiddelen is mogelijk!

Stop met roken zonder hulpmiddelen, het kan! Door middel van een cursus aangeboden door Stichting Ik Stop Ermee kan je na een cursus van 4 uur compleet stoppen met roken zonder gebruik te maken van medicatie of een hulpverlener. Door het probleem bij de oorsprong aan te pakken wordt het stoppen met roken een stuk makkelijker, ook zonder hulpmiddelen.

Voor al honderd euro kan je deze cursus bijwonen. De stichting heeft zo veel vertrouwen in de cursus dat je het geld terugkrijgt als het niet effectief is. De meest effectieve cursus van Nederland op het gebied van stoppen met roken kan aangeboden worden voor de particulier zowel als een bedrijf. Meer weten over de effectieve resultaten van de cursus? Hier vind je meer over ikstopermee.nl in de media.

https://www.ikstopermee.nl/