Barracuda diving
Image default
Electronica en Computers

Een dummy camera als alternatief

Soms ligt het installeren van de beste en meest geavanceerde beveiligingsapparatuur voor woningen niet binnen de mogelijkheden van huiseigenaren die zich adequaat willen verdedigen tegen de externe gevaren waaraan woningen (of zelfs bedrijven) blootstaan (inbraken, huisvredebreuk, vandalisme, enz.). De aanschaf van geavanceerde beveiligingssystemen is meestal duurder en ook het onderhoud kan kostbaar zijn. Daarom kiezen sommige huiseigenaren soms voor alternatieven.

Eén zo’n alternatief is de optie om nepapparaten te gebruiken die op de echte lijken met als doel inbrekers of indringers te laten denken dat uw huis goed beveiligd is door top-of-the-line beveiligings- en alarmapparatuur. Eén zo’n apparaat is de dummy beveiligingscamera van Security Thuis.

Een dummy of nep-beveiligingscamera is een niet-functionerende dummy die een kopie is van een echte. Ze worden meestal gebruikt door huizen die het zich niet kunnen veroorloven om een echt werkende eenheid te kopen om indringers af te schrikken van het uitvoeren van hun criminele plannen tegen uw huis of eigendom. Sommige units hebben zelfs motoren die hen in staat stellen te pannen of te draaien om ze authentieker te laten lijken. Andere zijn ontworpen met bijpassende bedrading en snoeren om mensen te laten denken dat ze zijn aangesloten op een gesloten circuit bewakingssystemen zoals een CCTV-camerasysteem.

Het nadeel van het gebruik van nep-camera’s is dat ze gemakkelijk kunnen worden gemaakt door een getraind oog en voor degenen die een beetje weten over beveiligingscamera’s. Daarom moet het gebruik van nep-beveiligingsapparaten slechts tijdelijk zijn en alleen totdat u zich echt werkende apparaten kunt veroorloven. Ze zijn ook goed als aanvullende apparaten om de authentieke en werkende eenheden die u kan hebben te vergroten.

Namaakbeveiligingsapparaten zijn goede tijdelijke alternatieven voor echte en werkende apparaten. Ze werken omdat ze er echt uitzien en omdat inbrekers niet echt het risico willen lopen betrapt te worden en meestal geen doelwitten zouden opnemen waarvan ze denken dat ze met geschikte apparaten beveiligd zijn. Meestal zullen ze, wanneer ze videocamera’s zien (nep of niet) verder gaan op zoek naar gemakkelijkere huizen om in te breken of binnen te dringen.

 

https://www.securitythuis.nl/