Barracuda diving
Image default
Groothandel

Dubbel glas

Voordelig dubbel glas plaatsen van topkwaliteit
Een populaire glassoort
Dubbel glas is al jarenlang een populaire glassoort die in Nederland dan ook veelgebruikt wordt. Dubbel glas heeft als grootste voordeel dat deze glassoort goed isoleert en daardoor een interessante besparing op de energierekening oplevert. Maar welke soorten dubbel glas zijn er zoal? En heeft fit type glas nog meer pluspunten dan alleen de hogere isolatiewaarde en bezuiniging die je doet?

Diverse soorten dubbel glas
Dubbele beglazing is in uiteenlopende varianten verkrijgbaar. Standaard bestaat dubbel glas uit twee glasplaten, die aan elkaar bevestigd zijn. Tussen beide lagen zit een kleine ruimte die opgevuld is met een isolerend gas. Hierdoor isoleert dubbelglas uitstekend, sowieso aanzienlijk beter dan enkele beglazing. Qua soorten dubbele beglazing zijn er uiteenlopende opties. De verzamelnaam voor dit soort glasplaten is isolatieglas. Bekend is het zogenoemde HR++ glas, dat geldt als het meest gebruikt soort dubbele beglazing. Daarnaast zijn er ook glassoorten die nog eens extra isoleren. Dit glastype heet HR+++ glas, ook wel bekend als triple glas.

Waarom zou je kiezen voor dubbele beglazing?
De isolatiewaarde van dubbelglas is hoog, dus dat is al reden genoeg om dubbele beglazing in jouw woning of bedrijf aan te brengen. Op de energierekening bespaar je al snel enkele honderden euro’s per jaar vergeleken met enkel glas. Dat is natuurlijk mooi meegenomen. Daarbij zijn dubbele glasplaten ook een stuk sterker dan het vroegere gewone enkele glas. Dit glas breekt niet snel en is ook voor inbrekers lastiger kapot te krijgen. Ten derde, ook dat is voordelig, is dubbele beglazing goed voor het beperken van de wereldwijde CO2-uitstoot. Wie dubbele glasplaten koopt is duurzaam bezig! En ten slotte kun je dubbelglas tegenwoordig online kopen voor een zachte prijs. Er zijn online aanbieders met een breed en voordelig aanbod, die niet alleen voordelig maar ook razendsnel glasplaten in de gewenste maten kunnen leveren.

Bekijk ons aanbod via de website
Ga nu naar www.glaskoning.nl en verbaas je over de uitgebreide keuze aan eersteklas glasplaten, zoals HR++ glas, HR+++ glas, veiligheidsglas, glasbeslag of figuurglas. De keuze is enorm en bestellen doe je eenvoudig online door de maten in te vullen en op de bestelknop te duwen. Als extra kun je nog kiezen voor een speciale afwerking van het glas, met speciale coating of glasranden. Alvast veel plezier toegewenst met jouw dubbel glas.