Barracuda diving
Image default
Tuin en buitenleven

Brievenbusklep ot buiten brievenbus?

Stel je bent net verhuisd en er is nog geen brievenbus aanwezig. Dan kun je eigenlijk kiezen uit twee opties:

– een deurbrievenbus

– een losse brievenbus buiten plaatsten

 

Veel mensen zullen in dit geval voor optie 1 kiezen: Een brievenbusklep in de voordeur. Dit heeft namelijk enkele voordelen ten opzichte van de buitenbus. Het grootste voordeel is dat je de post en/of kranten direct binnen ontvangt. Je hoeft dus niet eerst naar buiten te gaan om je post op te halen. Een ander punt is dat je direct weet of de postbode is langsgeweest. Je treft de post dan namelijk op de deurmat aan. Met een buitenbus is dat wat lastiger. In principe kun je aan de buitenkant van de brievenbus namelijk niet zien of de bezorger al is geweest. Je moet dus speciaal naar buiten lopen om te kijken of de post er al is. Nog een punt is natte post. De kans op natte post is groter met een vrijstaande brievenbus, dan met een klep in de deur.

Toch moet je niet direct een gat in de deur maken en voor een brievenbusklep gaan. Er hangen namelijk toch ook nog wat haken en ogen aan. De belangrijkste is de regels van de postwet. Hierin staat dat een brievenbus niet verder dan 10 meter van de openbare straat mag af staan. Dat betekend dat als je voordeur dus 11 meter van de straat verwijderd is, je op een buitenbus bent aangewezen. Natuurlijk kun je het proberen! Maar als de postbode er een issue over maakt, heeft hij een punt en zal hij deze ook winnen. Als de brievenbusklep in de de deur verder is dan 10 meter, ben je verplicht om een muurbrievenbus of vrijstaand model te plaatsen. Ook hiervoor geldt dat deze nooit verder dan 10 meter van de weg af mag staan. Voorkeur is zo dicht mogelijk bij de weg.

Met het steeds groter worden van het vandalisme probleem kiezen ook steeds meer mensen voor een dichte voordeur en een losse brievenbus. Een deurbrievenbus kan namelijk door inbrekers gebruikt worden om de deur open te hengelen. Daarnaast wordt er ook nog wel eens vuurwerk door naar binnen gegooid. Dit zijn wat feiten die men in overweging moet nemen. Beide keuzes hebben zo hun voors en tegens. Mocht je brievenbussen of brievenbuskleppen zoeken? Dan adviseren wij je de volgende online shops: Yourmailbox.nl en Brievenbuswebshop.nl

https://www.brievenbuswebshop.nl/