Barracuda diving
Image default
Zakelijk

Wat als je automatische schuifdeur niet opengaat?

Weinig zo handig als een automatische schuifdeur. Omdat de deur vanzelf open gaat heb je vrije doorgang, ook als je de handen vol hebt of in een rolstoel zit. Voor bedrijven biedt een automatische schuifdeur, in combinatie met een toegangscontrolesysteem een effectieve manier om de toegang tot het bedrijf te reguleren. Maar dan moet de automatische schuifdeur het natuurlijk wél doen. Want als de schuifdeur dicht blijft, kan niemand de werkplek bereiken.

Als je een automatische schuifdeur van het kwaliteitsmerk Erreka hebt is de kans op defecten niet heel groot. Zeker wanneer je de automatische schuifdeur goed hebt onderhouden komt het eigenlijk nooit voor dat de automatische schuifdeur niet open gaat. Wat doe je als het tóch een keer allemaal niet werkt zoals het moet?

Waarom de automatische deur niet opent

Als een automatische schuifdeur niet opent zoals je verwacht kan dit verschillende oorzaken hebben.Misschien is de software van de besturingseenheid verouderd. Ook kan de sensor vies zijn, of misschien is de stroom wel gewoon uitgevallen. Het kan ook zijn dat de deur wel opent, maar een stuk minder soepel dan voorheen. Als de deur dan ook nog eens piept, heb je waarschijnlijk te maken met slijtage.

Controleer eerst eens of de stroom wel is ingeschakeld. Daarna kijk je of er misschien iets is dat de automatische schuifdeur of de toegangspoortjes blokkeert. De boosdoener kan zomaar een onhandig geplaatste tas zijn.

Wat te doen?

Is het probleem niet te herleiden naar een van deze makkelijk te controleerbare zaken? Bel dan een specialist. Ga niet zelf sleutelen aan de mechaniek of de electronica. De kans dat je dan juist meer schade veroorzaakt is enorm. Bel in plaats daarvan de specialisten van AutomatischeDeuren24.nl. Wij verkopen en installeren alle soorten automatische deuren, maar zorgen ook voor onderhoud en reparaties. Wij weten dus precies wat we moeten doen als je automatische deur niet open gaat. Heeft u een storing, maar bent u geen klant? Ook dan ben je bij ons gewoon welkom.

Bel ons en we komen je automatische schuifdeur zo snel mogelijk repareren. Meestal betekent dit dat de deur binnen een dag weer perfect werkt.