Barracuda diving
Image default
Zakelijk

Waar lopen boekhouders en ondernemers vaker tegenaan dan gewenst?

Veel ondernemers en freelancers komen voor de eerste keer in de loop van hun onafhankelijkheid met het onderwerp accounting in contact. Fouten blijven daar niet liggen – zelfs als u alleen uw boekhouding voorbereidt en het uiteindelijk laat doen door de accountant of accountant. Tegenwoordig maken seeds meer accountants en ondernemers gebruik van een boekhoudpakket, dit werkt namelijk makkelijk en je kunt samenwerken zonder al te veel problemen. Toch is de keuze voor het beste boekhoudprogramma soms best lastig, dat komt omdat iedere onderneming of onderneming andere behoeften heeft.

Ervaren accountants in de markt zien dit maar wat vaak

Dit wordt ook gemeld door ervaren accountants, die als dagelijks wordt geconfronteerd met stichtende vragen over de boekhouding. Op basis van haar praktische ervaring als Scopevisio-servicepartner heeft ze enkele eenvoudige maar nuttige tips samengesteld om oprichters te helpen bij het voorbereiden van hun administratie op boekhouding. De start-up oprichter faciliteert niet alleen zijn (werk) leven voor zijn accountant of belastingconsulent, maar bespaart ook onnodige extra kosten.

Je hoeft ook weer niet overdreven streng je boekhouding bij te houden

Niets tegen de zorg, maar elke strook individueel in een transparante hoes inpakken, is te veel van het goede. Voor de accountant betekent dit dat hij elk document en label moet verwijderen en vervolgens opnieuw moet “inpakken”. Dit kost onnodig werkuren en zenuwen. Oprichters van bedrijven moeten daarom afzien van het verzamelen van bewijsstukken, ook in het belang van het milieu.

IJverige fanatici verzamelen graag documenten voor de boekhouding

Paperclips zijn nog steeds het kleinste kwaad – het is erger voor de accountant wanneer de nietmachine wordt gebruikt. Allereerst moeten alle documenten nauwgezet van elkaar worden gescheiden voordat ze kunnen worden verwerkt. Dit kost ook onnodige werktijd, die de oprichter uiteindelijk moet betalen.

Het moet vanzelfsprekend zijn: documenten worden niet geponst aan de korte of de rechts lange, bedrukte zijde, maar aan de lange linkerkant! Anders moet de verkoper de map of het hoofd draaien. Meestal is hij – om dit te voorkomen – liever meteen bezig met het stansen van de documenten, wat op zijn beurt tijd kost.

https://boekhoudpakket-vergelijken.nl