Barracuda diving
Image default
Tweewielers

Waarom deze step een voordelige allrounder is

In dit bericht zullen we een volledige 360 ° -review doen van de Speedway Leger, een van de beste elektrische steps in de midden tot high-end prijsklasse. We gaan dieper in op wat deze step perfect maakt voor veel steprijders, wat de voor- en nadelen zijn, de kenmerken en de problemen, en wanneer het een goede keuze voor jou kan zijn.

Speedway Leger Review

De Speedway Leger is een hoogwaardige allround step van hoge kwaliteit. Krachtig genoeg voor de meeste rijders, het zal de perfecte upgrade of tweede step zijn nadat je genoeg hebt gekregen van alle Xiaomi’s en de Ninebots. Het grote bereik, in combinatie met goede draagbaarheid en geweldige veiligheidsvoorzieningen, maken het een geweldige keuze voor forenzen, maar ook voor hobbyrijders en iedereen die op zoek is naar een step die geweldig is om op te rijden.

Minimotors elektrische steps

De Speedway Leger is afkomstig van Minimotors, een van de meest iconische, bijna legendarische stepmerken. Ze zijn hetzelfde merk achter de Dualtron-steplijn, die misschien wel de krachtigste maar ook de hoogste kwaliteit elektrische steps ooit is gemaakt. Begonnen in 1991 in Busan, Zuid-Korea, is Minimotors momenteel waarschijnlijk het beste merk voor elektrische steps ter wereld, vooral als het gaat om hoogwaardige steps.

De Speedway-lijn en de Speedway Vooral Leger komt met alle voordelen en ervaring die het merk te bieden heeft. In tegenstelling tot de meeste Dualtron-steps, die voor de meesten van ons duidelijk te krachtig zijn, is de Speedway Leger een meer burgervriendelijke step, geschikt voor iedereen die op zoek is naar een leuke, krachtige maar veilige rij- of woon-werkervaring.

De beste plaats om de Speedway Leger te bestellen is USAMinimotors. Je krijgt de originele step van een gerenommeerd stepmerk, voor de prijs van € 1100. Ze bieden ook prijsvergelijking, hoewel u waarschijnlijk geen lagere prijs zult vinden.

De verzending is gratis in de continentale VS, en interessant genoeg is het slechts een vast bedrag van € 20 extra voor vrijwel overal ter wereld! Die vergoeding is exclusief belastingen, maar het is nog steeds vrij onconventioneel en genereus van een stepmerk, vooral gezien het feit dat de step binnen een paar dagen zal aankomen.

Je krijgt een garantie van 6 maanden inbegrepen, en je kunt het verlengen tot een heel jaar voor een extra € 100. De garantie dekt de elektronica (controller, motor, gasklep, batterij), maar vervalt in geval van fysieke schade, wijziging of demontage.

Je kunt het product binnen 7 dagen na aankoop retourneren, zolang het niet beschadigd of gewijzigd is. Je kunt ook een retour of omruiling krijgen als je een defect artikel hebt ontvangen, hoewel dat bij Speedway-steps zeer zeldzaam is.

Tijdens het hele proces krijg je een geweldige klantenondersteuning van de USAMinimotors ondersteuningsteam.

De Speedway Leger uitpakken

De step wordt meestal gedeeltelijk opgeladen geleverd tot ongeveer 50-75%, en u kunt er waarschijnlijk meteen op rijden nadat u hem uit de doos heeft gehaald.

Het pakket bevat:

 • de step, met de batterij geïnstalleerd

 • standaard batterijlader (2A)

 • kleine inbussleutel

 • gebruikershandleiding

Het is niet nodig om te monteren, hoewel het ten zeerste wordt aanbevolen om ervoor te zorgen dat alle schroeven en bouten zijn vastgedraaid. U moet ook de remhendel aan uw hand aanpassen.

Speedway Leger-handleiding

Het pakket bevat een gedetailleerde, geïllustreerde handleiding voor de Speedway Leger. Lees deze volledig door om er zeker van te zijn dat u 100% vertrouwd bent met uw step. Lees het, zelfs als u denkt alles te weten over het Speedway Leger-model, aangezien sommige details kunnen veranderen tussen verschillende versies van dezelfde step.

Ontwerp, kwaliteit en constructie

In mijn mening, de algehele bouwkwaliteit is waar de Speedway Leger uitblinkt. Hij heeft vele andere sterke punten, waaronder een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding en behoorlijk sterke prestaties rondom, maar zijn robuustheid, zijn stevigheid en stabiliteit, zelfs de manier waarop de step eruitziet, schreeuwen allemaal om betrouwbaarheid en kwaliteit.

Veel onderdelen, inclusief de stuurpen, zijn gemaakt van een 6061 aluminiumlegering en het deck heeft een antislip oppervlaktetape erover. Het stuur is ook extra gripvast.

Zelfs na maanden rijden zal de Speedway Leger niet wijken en zullen er geen losse schroeven of piepende onderdelen of iets dergelijks zijn.

Het is duidelijk dat er veel aandacht voor detail is besteed aan het ontwerp van deze step. Met geweldige afwerkingen, hoge kwaliteit in het algemeen en zeer esthetisch, is de Speedway Leger het complete pakket.

Op- en uitvouwen

Deze step is een van die modellen die zijn gebouwd met draagbaarheid in gedachten.

Het belangrijkste inklapmechanisme is heel eenvoudig, het is slechts één zeer eenvoudige snelsluiting tussen de stuurpen en het dek, en het in- en uitvouwen is in 3 seconden gedaan.

< p>Het mechanisme zorgt ervoor dat de stuurpen stevig vastzit, zowel ingevouwen als uitgeklapt. Er is geen wiebelen of onverwacht schudden tijdens het rijden, dankzij de hoge algehele kwaliteit en aandacht voor detail. Daarmee is de Speedway Leger waarschijnlijk een van de veiligste elektrische steps in zijn prijsklasse.

Een van mijn favoriete kleinere kenmerken is het opvouwbare stuur. Ze zijn misschien niet zo belangrijk voor iemand die de step niet door nauwe plaatsen zoals deuren of ingangen hoeft te dragen. Maar als je de step moet verplaatsen, maakt deze kleine functie een groot verschil.

Zo moest ik de step ooit op mijn balkon zetten, wat betekende dat ik hem van de straat moest dragen, door de ingang van het gebouw, door de liftdeur, door de smalle gang, door de deur van mijn appartement, door de gang van mijn appartement, door mijn woonkamer, door de balkondeur. Een hele reis, toch? Nou, ik kan je vertellen dat een niet-opvouwbaar stuur je minstens één kras op je deur, verschillende gebroken glazen en andere voorwerpen en beschadigd meubilair kost.

Ook een opvouwbaar stuur doet wonderen voor het monteren van de step gemakkelijk in een kofferbak. Het is gewoon een heel leuk extraatje om te hebben.

De step wordt geleverd met een veilige en voldoende lange standaard aan de linkerkant van het deck.

De kneepjes van het vak leren

< p>Het rijden op de Speedway Leger is net zo eenvoudig als het rijden op een andere step.

Nadat je step is uitgepakt, alle schroeven zijn vastgedraaid en je hem hebt uitgevouwen, hoef je alleen maar het volgende te doen:

 • zet hem aan druk 2 seconden op de aan/uit-knop

 • zorg dat je voldoende batterij hebt

 • kies de rijmodus

 • stel de instellingen in voor de remkracht, de ABS, cruise control, enz.

 • druk het gaspedaal in met uw rechter wijsvinger

 • u bent vertrokken

Om te remmen, gebruikt u gewoon de remhendel . Pas op dat u niet te hard remt bij hoge snelheden.

Dagelijks gebruik en gebruikerservaring

Rijden met de Speedway Leger is een geweldige ervaring. De stevige bouw en hoge kwaliteit, de ruime vering en de formidabele kracht van de step, zorgen voor leuke, veilige en comfortabele ritten, met heel weinig schudden en trillen.

Omdat de Speedway Leger veel bereik, het is perfect voor verkenningstochten en leuke cruises door uw stad. Het comfort en de veiligheid die het biedt, in combinatie met de goede klimhoek, maken het een goede keuze voor bijna elk type rit in de stad, maar ook heel handig om dingen voor elkaar te krijgen.

Je kunt cruise optioneel inschakelen controle, zodat u tijdens langere ritten niet het gaspedaal hoeft in te drukken.

Snelheid en acceleratie

De officiële topsnelheid van de Speedway Leger is 45 km/u. De step is echter in staat tot iets meer dan dat, met meldingen van gebruikers die tot 50 km/u ontwikkelden.

Er zijn drie snelheidsmodi beschikbaar:

 • modus 1 – tot 15 mph / 15 kmh

 • mode 2 – tot 18 mph / 30 kmh

 • mode 3 – maximale snelheid

De Speedway Leger accelereert behoorlijk snel, maar niet zo snel als de monstersteps. Het duurt ongeveer 4-6 seconden om op volle snelheid te ontwikkelen. Er zal een kleine terugslag zijn als je van 0 naar 100 probeert te gaan, maar je zult niet helemaal in warp-drive gaan.

Motor, vermogen en koppel

De Speedway Leger wordt geleverd met een enkele naaf BLDC Continuous 1360W ΜΑΧ motor, geïntegreerd in het achterwiel. Het piekvermogen is 1360 watt en het werkelijke vermogen is 500 watt. De motor heeft een ongewoon hoog koppel voor zijn vermogen, waardoor de Speedway Leger solide klimcapaciteiten en goede draaglasten heeft.

Klimhoek

Met een officiële klimhoek van 15° en een hogere onofficiële van ongeveer 20°, zal de Speedway Leger vrijwel elke mogelijke heuvel overwinnen. Dat is een hele prestatie voor een step met één motor.

Hij kan alles behalve de steilste heuvels beklimmen, ze beklimmen vanuit een dode start, en op sommige punten zal hij zelfs versnellen als hij bergopwaarts gaat! Natuurlijk zal het gewicht van de rijder hier een factor zijn, en rijders die dichter bij de gewichtslimiet van de Speedway Leger (264 lbs / 120 kg) wegen, zullen verminderde prestaties zien tijdens het klimmen.

Veel beginnende stepbezitters die ergens wonen met veel ups en downs maken zich terecht zorgen of hun favoriete step de hellingen aankan. Met de Speedway Leger zullen zijn motorvermogen en koppel in de meeste situaties voldoende zijn voor de meeste rijders.

Batterij en opladen

In de wereld van elektrische steps is de batterijfabrikant een van de belangrijkste specificaties van elk model. Aangezien de Speedway Leger wordt geleverd met een LG 18650-batterij, is die basis meer dan gedekt, aangezien LG een van de beste batterijfabrikanten voor steps is.

De energieopslagcapaciteit van de batterij is 748 Wattuur, met een spanning van 48 volt en een capaciteit van 15,6 ampère-uur.

Het volledig opladen van de Speedway Leger duurt ongeveer 8 uur met behulp van de meegeleverde oplader, hoewel die tijd kan variëren van 6 tot 10 uur, afhankelijk van over de batterijstatus, oplaadcondities, enz.

Hoeveel kost het om de Speedway Leger op te laden?

Het kost je ongeveer 3 cent om de Speedway Leger op te laden tijdens off- piekuren in de VS en ongeveer 6 cent in Canada. Tijdens de piekuren zijn die prijzen 10 cent in de VS en 8 cent in Canada.

Reikwijdte

Het officiële bereik van de Speedway Leger is 55 kilometer op een enkele batterijlading. Dat bereik wordt verkregen in “labomstandigheden”, wat een vlakke weg betekent, een ideale temperatuur van ongeveer 25° en een rijder die 60 kg weegt.

Interessant is dat zelfs zwaardere rijders vergelijkbare afstanden in het echt rapporteren -wereldomstandigheden. Bereik is voor velen van ons heel belangrijk, maar het is heel goed mogelijk dat zelfs twee dezelfde steps een verschillende actieradius hebben, omdat er veel factoren in het spel zijn. Toch geloof ik dat Speedway heeft besloten hier op veilig te spelen en het bereik een beetje te onderrapporteren. Dat is geweldig nieuws, en het betekent dat je waarschijnlijk ergens dichtbij of boven het geadverteerde bereik komt.

Waterbestendigheid

De Speedway Leger is niet waterdicht en heeft geen officiële IP-classificatie tegen waterbescherming. Het is het beste om niet in de regen of ander nat weer te rijden en contact met water in het algemeen te vermijden. Wat handig is als je bijvoorbeeld een elektrische step in Mechelen wilt huren waar het weer niet altijd geweldig is.

Draagbaarheid, gewicht en afmetingen

De step weegt 18,6 kg. kg, waardoor het voor de meeste mensen redelijk draagbaar is, hoewel niet ultradraagbaar. In onderzoek dat ik heb gedaan, lijkt de bovengrens voor zeer draagbare steps voor de meeste mensen 31 lbs / 14 kg te zijn. Hoewel de Speedway Leger daar niet ver van verwijderd is, kan hij niet echt worden geclassificeerd als een superdraagbaar model.

Desalniettemin heeft hij wel wat voordelen op het gebied van draagbaarheid.

Persoonlijk ben ik dol op het inklapbare stuur, ook al zijn ze een extra dimensie van complexiteit en een ander bewegend onderdeel dat fout kan gaan. Ze verminderen de breedte van de step aanzienlijk wanneer deze is opgevouwen, wat gewoon geweldig is voor het manoeuvreren en plaatsen van de step.

Hoewel het gewicht van de Speedway Leger voor de meeste mensen nog steeds beheersbaar is, is de vorm en vorm in opgevouwen toestand zal enkele van zijn draagbaarheidspunten wegnemen.

Dit is een probleem met de meeste steps, maar met name met de Speedway Leger heb je geen ideale plek waar je de step kunt pakken om hem lang te dragen. De stuurpendiameter kan voor veel mensen breed zijn en het zwaartepunt ligt niet precies in het midden van de opgevouwen step. Je kunt het nog steeds relatief gemakkelijk optillen, manoeuvreren en plaatsen, omdat het geen rare plakkende delen heeft en het opvouwbare stuur hier van puur goud is. Ik raad aan om een zeer goedkope handgreep te kopen om het dragen van de Speedway Leger een stuk eenvoudiger te maken.

Terreinen

Deze step is bedoeld voor gebruik op stadswegen en stedelijke omgevingen. Omdat hij een geweldige vering heeft, kan hij vrijwel elke weg aan, hoe slecht ook. Bestratingen, asfalt, marmer, stoepblokken met kleine lege ruimtes ertussen, alles wat je in een stad tegenkomt, zal geen probleem zijn.

De step is niet bedoeld voor offroad rijden. Korte ritten door gras, vuil en kiezels zullen ook weer niet zo erg zijn dankzij de geweldige vering. Toch moeten ze worden vermeden, en alle ruwere offroad-oppervlakken zullen de limieten van de step al gaan verleggen.

Omdat de step niet waterdicht is, rijden op natte oppervlakken, in sneeuw, op ijs, door modder , of plassen, moeten allemaal worden vermeden. Maar dat geldt sowieso voor bijna elke step.

Gewichtsbelasting

De officiële gewichtslimiet van de Speedway Leger is 120 kg. Gebruikers hebben gemeld dat ze hem overbelasten tot maar liefst 136 kg, zonder prestatieverlies. Dus Speedway heeft hier op veilig gespeeld en mogelijk de gewichtslimiet een beetje te laag gerapporteerd. In ieder geval zal iedereen met een gewicht tot 120 kg absoluut geen probleem hebben met de Speedway Leger.

Remmen en ABS

De Speedway Leger wordt geleverd met een enkele elektronische trommelrem op het achterwiel. Je kunt de kracht van je rem aanpassen op een van de vijf verschillende niveaus, waarbij 5 de sterkste is. In de sterkste modus mag de remweg niet meer zijn dan 4-5 meter.

De rem heeft de regeneratieve remfunctie, wat betekent dat elke keer dat je hem gebruikt, de batterij een beetje wordt bijgevuld.< /p>

De step heeft de ABS-remfunctie (Anti-lock Braking System). Kortom, dit voorkomt dat het wiel blokkeert als je remt, waardoor je meer controle over je step hebt als je remt, maar ook een kortere remweg. Het ABS is optioneel en u kunt het in- of uitschakelen. Sommige rijders vinden het niet leuk en zetten het uit. Persoonlijk raad ik aan om het eens te proberen, het is misschien even wennen, maar je leert er langzaam van te houden, en dan kun je niet meer zonder.

Banden en wielen

De Speedway Leger wordt geleverd met 8,5-inch banden. De luchtbanden zijn bedoeld voor standaard wegomstandigheden. De aanbevolen bandenspanning voor hen is 50 psi.

Ze lijken behoorlijk breed, althans voor hun diameter, ook al is hun officiële breedte 2 inch. Ze zullen niet sterk of groot genoeg zijn voor offroad, maar ze zullen zeker een geweldige balans en controle bieden. In feite zijn de banden de belangrijkste reden waarom de Speedway Leger een ongewoon hoge tractie en koppel heeft.

Vering

De ophanging en schokabsorberende eigenschappen van de Speedway Leger zijn erg sterk, zelfs geweldig misschien.

Met een voorvering geïnstalleerd tussen de stuurpen en het wiel, en een hydraulische armophanging op het achterwiel, heeft deze step waarschijnlijk een van de beste schokabsorberende systemen van alle € 1000 steps .

Je zult op de meeste wegen en in de meeste steden weinig problemen ondervinden, zelfs als je op een plek woont met een slechte infrastructuur. De kleine en middelgrote oneffenheden en scheuren in de weg voel je nauwelijks en alleen de grootste en diepste gaten in de weg kunnen voor problemen zorgen. Het rijcomfort dat deze step biedt zal in deze prijscategorie nauwelijks geëvenaard worden.

 

https://nr1elektrischestep.nl/products/zero-10x