Barracuda diving
Image default
Afvalverwerking

Decentrale waterzuiveringsinstallaties

Waterzuiveringssystemen zijn er vele soorten en maten. Op stedelijk of gemeentelijk niveau is de afvalwaterzuivering er om alles vanuit het riool te zuiveren voor enorm veel mensen. Deze afvalwaterzuivering hebben een iets andere functie. Deze lopen uiteen van 1 huishouden tot 5000 mensen.

 

De afvalwaterzuiveringen

Het eerste systeem dat behandeld wordt is de AT-8 die geschikt is voor een huishouden van 6 mensen. Deze afvalwaterzuivering is gebaseerd op het gepatenteerde Vertical Flow Labyrint afgekort een VFL techniek. Het bijzondere aan dit gepatenteerde stuk techniek is dat het in een behuizing plaatsvindt. Daardoor is het erg compact en garant voor minimaal 10 jaar.

De 2e zuivering is de AT-40 oval. Deze zuivering is ovaal gevormd waardoor transport een stuk makkelijk wordt. Deze afvalwaterzuivering is geschikt voor een groep van 15 tot 40 personen.

De 3e afvalwaterzuivering, genaamd de AT-200 is geschikt voor ongeveer 200 personen.De garantie voor de behuizing is minimaal 10 jaar en vereist 1 a 2 keer inspectie/onderhoud per jaar.

De grote afvalwaterzuivering

Dit systeem is ontworpen om functioneel te zijn voor de afvalwaterverwerking van kleine woongebieden tot ongeveer 5000 inwoners. Daarbij kunnen deze installaties dienen als biologisch afvalwaterbehandeling voor onder andere vleesverwerkende fabrieken, zuivelfabrieken, slachthuizen, wijnhuizen en dergelijke. Een groot voordeel van deze installatie is dat deze ten opzichte van traditionele zuiveringen een lage ecologische voetafdruk heeft.

Geïnteresseerd in decentrale of lokale waterzuivering? Neem contact op met het personeel van copierwater, zij specialiseren in het ontwerpen en installeren van waterzuiveringsinstallaties.