Barracuda diving
Image default
Sport

De geschiedenis van de opkomst en ontwikkeling van voetbal

voetbaltrainers 2020

Florentijnse Calcio

Balspelen waren in bijna elke oude cultuur aanwezig. Maar modern voetbal komt van een Italiaanse variant uit de 14e eeuw: de Florentijnse Calcio.

Calcio regels

De wedstrijd duurt 50 minuten en vindt plaats op een zandveld van ongeveer 80 meter lang en 40 meter breed. De witte lijn verdeelt het veld in twee gelijke helften, en het doel is achter het hek over de hele breedte van het veld. Het is belangrijk om de bal precies in het doelnet te gooien, bij een misser krijgen de tegenstanders een half punt toegekend. Na een doelpunt wisselen de tegenstanders van doel. Elk team heeft 27 spelers, er zijn geen vervangingen voor geblesseerde of weggestuurde spelers. Het team bestaat uit 15 aanvallers, 5 middenvelders, 3 verdedigers en 4 doelmannen. Het doel van het spel is om meer goals te scoren dan je tegenstander.

Calcio wordt gespeeld in een klassieke broek

Calcio is een wreed spel. Alle spelers vechten met elkaar en proberen de verdediging van de tegenstander te vermoeien. Een 1v1-gevecht is toegestaan ​​als beide spelers hebben bevestigd dat ze klaar zijn om te vechten. Je kunt een liegende persoon niet verslaan, maar je kunt proberen hem te immobiliseren. In het moderne Calcio zijn er dokters op het veld die geblesseerde spelers tijdens het spel helpen. De naleving van de regels wordt gecontroleerd door een veldrechter en zes grensrechters. De hoofdscheidsrechter blijft buiten de baan.

De Britten zagen Calcio in Italië en brachten de wedstrijd naar Engeland. Er waren geen regels, dus de spelers raakten ernstig gewond of zelfs dodelijk. Desalniettemin vonden de Engelsen het spel zo leuk dat de vorsten het moesten verbieden.

In 1365 verbood Edward III voetbal omdat soldaten het speelden in plaats van boogschieten. In 1389 verbood Richard II voetbal samen met tennis en dobbelstenen.

Aan het begin van de 17e eeuw verschenen de eerste regels in het voetbal – het was verboden om te struikelen en onder de gordel te slaan.

Toen het georganiseerde voetbal ontstond

Het georganiseerde voetbal verscheen in het begin van de 19e eeuw in Engeland. De teams hadden hetzelfde aantal spelers (van 11 tot 14 of meer spelers in één team), ze speelden op een veld met een lengte van 70-90 meter en er verscheen een poort. College-teams speelden voetbal, maar elk college had zijn eigen regels: sommigen mochten met hun handen spelen, anderen waren verboden.

De eerste set regels voor voetbal werd ontwikkeld in 1846 op de Rugby School, na twee jaar verduidelijking, voegde Cambridge eraan toe. Later namen de Cambridge Rules, met kleine wijzigingen, de regels van de Football Association of England (FA) over.

De Cambridge Rules worden bewaard in de Universiteitsbibliotheek

In 1857 werd de eerste voetbalclub ter wereld, Sheffield, opgericht. Andere clubs hebben ook de titel opgeëist, maar de FIFA heeft Sheffield officieel erkend als de eerste voetbalclub. In 1863 vormden vertegenwoordigers van 11 Engelse clubs en schoolteams de Football Association of England. De FA formuleerde geleidelijk de spelregels.

Hoe voetbalregels evolueerden in de 19e eeuw

Tot 1866 zat er geen lat op het voetbaldoel

In 1873 vond de eerste internationale wedstrijd in de voetbalgeschiedenis plaats – de teams van Engeland en Schotland speelden gelijk (0: 0). In 1904 werd FIFA opgericht, de organisatie die het hele wereldvoetbal regeert en internationale toernooien organiseert.

Hoe de eerste profspelers verschenen

In het begin van de 19e eeuw kregen spelers geen salaris, en dit was de norm tot het einde van de eeuw, toen 128 leden – clubs en verenigingen zich bij de FA voegden: 80 uit Zuid-Engeland, 41 uit Noord. In 1882 bereikten geruchten de FA dat voetballers een salaris kregen in Noord-Engeland. In hetzelfde jaar verbood de FA betalende voetballers, wegens een overtreding werd de speler geschorst van de competitie en werd de club uit de bond gezet.

Deze regel was in strijd met de FIFA-voorschriften, die uitgingen van een “uitvaltijdvergoeding” – betaling voor de tijd die een speler aan voetbal besteedde in plaats van aan zijn hoofdbaan. De Britse verenigingen (Engels, Schots, Wales en Noord-Ierland) waren het niet eens met de FIFA en verlieten die.

Door de terugtrekking uit de FIFA namen de teams van Engeland, Schotland, Wales en Noord-Ierland niet deel aan de eerste drie wereldkampioenschappen – 1930, 1934 en 1938.

In 1884 beschuldigde Upton Park Preston North End ervan de salarissen van de spelers te betalen. De president van Preston gaf toe dat hij de spelers betaalt, maar kan bewijzen dat bijna alle clubs in centraal Engeland hetzelfde doen. Preston werd uit de FA gezet. In 1885 stond de FA toe dat er salarissen aan voetballers werden betaald.

https://www.dergatsjev.be/2020/07/voetbaltrainer-gezocht-voetbal-trainer.html