Barracuda diving
Image default
Sport

Dartborden online bestellen? Dat doe je hier!

Dartborden bestaan al heel lang als een vorm van vermaak onder allerlei soorten mensen. Zij kunnen worden gebruikt in openbare plaatsen, het fameuze voorbeeld is hierbij de donkere Engelse pub waar in een hoek mensen wat overenthousiast aan het darten zijn, maar ook thuis hebben heel veel mensen wel ergens een of twee dartborden hangen. Dartborden bieden een uitkomst bij verveling, maar zijn ook heel goed voor het trainen van je oog-handcoördinatie en je vermogen om te mikken en hard genoeg te gooien dat het pijltje het dartbord goed raakt. Ook is het belangrijk bij darten om de “bull’s-eye”, ofwel het middelpunt van het bord, te raken voor het maximumaantal punten.

Darthobbyisten en dartprofs

De meeste mensen maken van het spelen met dartborden niet meer dan een leuke hobby, of een zeldzame gebeurtenis wanneer er veel mensen op bezoek komen, des te beter als deze bezoekers net zulke dartaficionado’s zijn. Toch zijn er ook diegenen die van darten en dartborden niets minder dan een levensstijl maken. Zo zijn er officiële darttournamenten en ook professionele dartgooiers die in de dartwereld waarschijnlijk een stuk bekender zijn dan voor de leek.

Dartgevaar?

Hoewel darten vaak wordt beschouwd als een relatief ongevaarlijke hobby, bestaat er toch controverse over of het gebruik van darts en dartborden wel altijd even veilig is. Normaal gesproken betreft dit debat geen normale darts, maar overgrote darts die in achtertuinen worden gebruikt, ofwel “lawn darts”. Deze lawn darts vormen, vanwege hun grotere formaat, een iets formidabeler gevaar dan darts van normaal formaat. Maar een paar informele discussies daargelaten is er eigenlijk nooit serieus nagedacht over het afschaffen van of normale darts, of lawn darts, en dat is maar goed ook, want hoeveel eindeloze uren dartplezier zouden er wel niet verloren gaan als dit wel het geval zou zijn geweest?

https://www.mcdartshop.nl/nl/category/dartborden/