Barracuda diving
Image default
Marketing

Wat is display advertising en waarom zou je het gebruiken?

Als je online hebt geadverteerd of van plan bent om dat te doen, dan ben je vast al eens display advertising tegen gekomen. Maar wat is dat nou eigenlijk? Display advertising is het adverteren op websites door middel van banners, video- of tekstadvertenties. Deze advertenties kunnen zowel op desktop als mobiele apparaten te zien zijn. In deze blogpost leggen we uit wat display advertising is, waarom het belangrijk kan zijn voor je website en hoe je het inzet om je doelen te bereiken.

Display advertising is een effectieve manier om je naamsbekendheid te vergroten of om gericht bezoek naar je website te krijgen. Het belang van goede display advertising is dat je creatief en gericht te werk gaat. Hierbij is het belangrijk dat de advertenties passen bij je merk en doelgroep. Het is dus van belang dat je je doelgroep goed kent, om zo de juiste advertenties en media te selecteren.

Een groot voordeel van display advertising is dat je gericht kunt adverteren op specifieke websites of zelfs binnen bepaalde interessen en zoekwoorden van je doelgroep. Dit geeft je de mogelijkheid om je advertenties alleen bij relevante bezoekers onder de aandacht te brengen. Hierdoor verminder je niet alleen de kosten van adverteren, maar vergroot je ook de kans op conversies.

Display advertising is niet alleen een goede manier om meer bezoek naar je website te krijgen en je naamsbekendheid te vergroten, maar kan ook bijdragen aan je SEO. Zoekmachines als Google zien dat er meer verkeer naar je website komt en hechten daar waarde aan. Als er meer relevant verkeer naar je website komt, dan kan dit de ranking van je website in de zoekresultaten verbeteren.

Er zijn verschillende soorten display advertising die je kunt gebruiken. Zo heb je bijvoorbeeld het pop-up-, display-, en retargeting advertenties. Pop-upadvertenties verschijnen in een nieuw venster, display advertenties zijn vaak zichtbaar aan de rand van de website en retargeting advertenties worden getoond aan bezoekers die al eerder op je website zijn geweest.

De key tot succesvolle display advertising is de juiste tone of voice en creativiteit. Door creatieve en relevante advertenties te creëren kun je je onderscheiden van je concurrenten. Maak een aantal verschillende advertenties en test ze om te kijken welke het meest effectief is.

Nu je weet wat display advertising is, waarom het belangrijk kan zijn en hoe het werkt, kan je er zelf mee aan de slag gaan. Het kan een krachtig middel zijn om meer bezoek naar je website te krijgen en om je naamsbekendheid te vergroten. Er zijn verschillende soorten display advertising en het is belangrijk om de juiste tone of voice en creativiteit te gebruiken om op te vallen. Begin gerust met experimenteren en testen van advertenties om te kijken wat voor jou werkt en neem gerust contact met ons op als je vragen hebt over hoe je display advertising het beste kunt gebruiken.

https://blogdrip.nl/betekenis-display-advertising/