Barracuda diving
Image default
Zorg

Hulp bij beweging door een fysio

Na een medische ingreep of andere onprettige gebeurtenis is revalidatie natuurlijk een van de belangrijkste dingen. Hier in Amsterdam kunt u fysiotherapie krijgen die u helpt met de revalidatie. Revalidatie is een ander woord voor herstel. Misschien heeft u na een operatie aan uw arm moeite met bepaalde bewegingen of handelingen, zoals bijvoorbeeld het inschenken van wat drinken of stofzuigen. Fysiotherapie kan hier enorm bij helpen. Aan de hand van verschillende oefeningen leer je weer je lichaam gebruiken zoals vroeger. Deze oefeningen moet je ook thuis doen voor het beste en snelste resultaat. De fysiotherapeut kijkt met je mee zodat je zo snel mogelijk revalideert in Amsterdam.

Rust is de beste training

Je spieren en gewrichten zijn de belangrijkste stukken om aan te pakken tijdens je revalidatie. Zodra deze weer beter of volledig werken, ben je hersteld. Het doel is natuurlijk om die proces zo snel mogelijk gedaan te hebben, maar hierbij mag je niet te snel gaan. Het is namelijk net zo belangrijk om je spieren ook rust te geven, anders heb je kans dat je ze overbelast. Dit kan voor nog meer problemen zorgen die je alleen maar verder van huis brengen. Het is dus van belang om een goede fysiotherapeut te kiezen die het beste met jou voor heeft. Op deze manier verloopt je revalidatie het prettigst.

Een veelzijdig en ervaren team

Het revalidatie team in Amsterdam is erg ervaren. Hierdoor is er altijd wel iemand die je kan helpen met je lichamelijke probleem. Denk hierbij bijvoorbeeld aan je rug, benen, nek of armen. De fysiotherapeuten weten precies welke oefeningen je moet doen om je probleem op te lossen. Ze zullen dit wekelijks met je doen en de oefeningen stap voor stap uit leggen. Je krijg eventueel materialen mee om de oefeningen ook thuis uit te kunnen voeren. Het is erg belangrijk voor je revalidatie om de oefeningen veel te herhalen. Zet dus elke dag een wekker, zodat je het niet vergeet te doen!