Barracuda diving
Image default
Bedrijven

Wat is een aankoopmakelaar?

Wat is een aankoopmakelaar nu eigenlijk? En wat doet een makelaar precies? Een nieuwe woning aankopen, een spannend proces. Wat voor u misschien een eenmalig proces zal zijn, is het voor de makelaar een dagelijks proces. Een behoorlijke investering waar veel bij komt kijken. Veel informatie kun je zelf op zoeken, maar je kunt dit ook uit handen geven en een aankoopmakelaar inschakelen. Belangrijk wat doet de makelaar nu precies, wat zijn de kosten en verdiend een aankoopmakelaar zichzelf weer terug? Iedere aankoopmakelaar kan verschillend zijn, een aankoopmakelaar in Sittard.

Wat doet een aankoopmakelaar?

Een aankoopmakelaar zoekt naar een geschikte woning. Een aankoopmakelaar ontzorgt je volledig bij het gehele proces van het aankopen van een woning. De aankoopmakelaar uit Sittard helpt je bijvoorbeeld bij het vinden van een huis in Sittard. Buiten de bekendere media zoals Funda ed. stellen makelaars elkaar ook onderling op de hoogte van bijvoorbeeld aankomend aanbod, of woningen die in de stille verkoop staan (een woning die te koop staat maar niet online staat). Prettig, zo loop je op de rest uit. De makelaar heeft een groot eigen netwerk en dat kan dus goed van pas komen. Ook het inplannen van bezichtigingen is een taak van een aankoopmakelaar. Zodra er geschikte woningen zijn neemt de aankoopmakelaar contact op met de makelaars om bezichtigingen in te plannen. Dit gaat meestal een stuk gemakkelijker van makelaar tot makelaar. Soms wordt er bij drukte zelfs voorrang verleend.

Kun je een huis kopen zonder aankoopmakelaar?

Je kunt zeker een huis kopen zonder bijvoorbeeld een aankoopmakelaar in Sittard of een andere aankoopmakelaar. Een aankoopmakelaar is zeker handig, maar geen vereiste om een huis te kunnen kopen. Bovendien is een aankoopmakelaar bepaald niet goedkoop en kan het je flink veel geld besparen. Wel heb je een flinke dosis tijd en energie nodig, want je moet alles zelf uitzoeken en regelen. Denk hierbij niet alleen aan het zoeken en bezichtigen van huizen en appartementen, maar ook aan bijkomende zaken zoals het bepalen van de woningwaarde, het onderhandelen over de prijs en de onderzoek plicht bij bezichtigingen. De meeste informatie is online goed vindbaar, maar het kopen van een woning doe je niet dagelijks. Het is dus belangrijk om je goed te laten informeren en eventuele hulp van familie en vrienden in te schakelen. 

https://demakelaarvandekoper.nl/aankoopmakelaar-sittard-geleen/