Kiten op het strand en op het water

Op zoek naar een nieuwe kite om lekker mee los te kunnen gaan deze zomer? Bij Baracuda Diving houden we van alles dat te maken heeft met water recreatie, en kitesurfen is dan ook een van onze favoriete activiteiten, na duiken uiteraard!

Welke kites zijn er?

Wanneer je op het strand of op het water wilt gaat kiten moet je natuurlijk wel eerst beschikken over een goede kite. Het kan nog een hele klus zijn om een goed model te vinden voor jouw wensen. 

Allereerst moet je jezelf afvragen of je alleen op het land wil kiten, of dat je ook op het water wilt gaan kitesurfen of kiteboarden. Vervolgens moet je een maat uitzoeken die past bij jou lichaam en ervaring. Er zijn namelijk twee soorten kites. Zo zijn er de modellen die je kunt oppompen met lucht, en de modellen die door de wind hun vorm krijgen, en dus als het ware eigenlijk in de lucht worden “opgepompt”.

Kites die je oppompt zijn eigenlijk alleen geschikt voor in het water, omdat ze dan blijven drijven nadat je de kite hebt laten crashen. Zo kun je senl weer verder gaan. Ben je echter wat meer ervaren, dan is het ook mogelijk om een fixed bridle kite te kopen. 

Waar kan ik een kite kopen?

In Nederland en België kun je bij verschillende winkels terecht voor het kopen van een kite. Bij Kitesurge vind je bijvoorbeeld een groot assortiment kites in alle soorten en maten. Koop vandaag jouw kite en ga het water op, lekker knallen!