Barracuda diving
Image default
Recreation / Outdoors

kaakoperatie

Als er kortgeleden een tand of kies bij je is getrokken, of als je een wond in je onderkaak hebt opgelopen, moet je opletten dat de wond langs de kaaklijn niet ontsteekt. Dit kan namelijk lijden tot het nodig hebben van een kaakcorrectie. Een kaakontsteking komt erg vaak voor en kan veel ongemakken met zich meenemen. Gelukkig kunnen de meeste infecties van het kaakbot met algemene antibiotica behandeld worden. Een kaakbotontsteking is echter een bacteriële infectie en die kunnen meestal opgelost worden door het gebruik van antibiotica. Als gevolg van deze ontsteking kunnen sommige tanden of kiezen los komen te zitten of zijn te bewegen. Ook kan er pijn ontstaan die zich uitstrekt over meer dan één tand of kies. Harde zwelling van de kaak kan ook duiden op een kaakontsteking. Het kan dan ook chirurgisch behandeld worden in de vorm van een kaakcorrectie. Ben je erg bang voor de ingreep? Bespreek dan met de kaakchirurg of je in aanmerking komt voor een extractie onder narcose. 

Een kaakcorrectie kun je ondergaan als blijkt dat je kaken niet goed staan in de mond. Dit kan komen door een ongeluk of dat je een keer op je gezicht bent gevallen. Tijdens de kaakcorrectie zal deze weer gecorrigeerd worden naar de oorspronkelijke stand, waardoor er van het voorval niets meer te zien zal zijn. Veel mensen schamen zich als hun kaken niet goed staan, omdat de mond een andere vorm krijgt dan normaal. Door middel van deze behandeling kan dit verholpen worden en zal er niet meer zichtbaar zijn dat de kaak een andere vorm had aangenomen. 

Van de operatie zelf merk je helemaal niks, omdat je onder narcose wordt gebracht. Dit is wel aanleiding om vooraf met de anesthesist te praten over de procedure vooraf en tijdens de operatie. Na de operatie kan je niet direct naar huis, want je moet in de gaten worden gehouden en de mond moet alle rust kunnen krijgen. Meestal zal je drie nachten in het ziekenhuis blijven liggen. 

 

http://www.orfeokliniek.nl