Barracuda diving
Image default
Telefonie

iPhone X of iPhone 8 Plus, welk type is het beste voor u?

Vorig jaar was het de eerste keer dat Apple niet alleen een nieuwe iPhone in twee verschillende maten lanceerde , maar twee volledig verschillende iPhone-modellen. De iPhone 8 en iPhone 8 Plus zetten de traditie van de iPhone 6 en 7 voort, evenals de Plus-modellen, met populaire en nu klassieke iPhone-functies zoals het Retina-display en de Home-knop. Het tweede model van Apple was de spectaculaire iPhone X, waarin veel dingen zijn veranderd.

De iPhone 8 Plus en iPhone X zijn enigszins vergelijkbaar, maar ze hebben ook enkele uitgesproken verschillen. Dus, welke moet je kopen? We hebben een lijst met dingen samengesteld om de keuze voor u gemakkelijker te maken.

Verschil in grootte tussen de iPhone X en iPhone 8 Plus

De iPhone 8 Plus is groter dan de iPhone X. Echter, bij diagonaal gemeten, heeft de iPhone X een groter scherm. De iPhone 8 Plus heeft een 5,5-inch scherm en is op traditionele iPhone-manier omgeven door randen (de randen tussen het scherm en het frame van de telefoon) die de camera aan de voorzijde en de Home-knop onderaan bevatten.

De iPhone X heeft een 5.8-inch scherm dat van rand tot rand loopt: er zijn geen randen, en wat meer is – geen Home-knop. Het enige dat afleidt van het scherm is de inkeping aan de bovenkant die het TrueDepth camerasysteem verbergt.

Eerlijk gezegd is de iPhone X de meest elegante smartphone op dit moment op het gebied van grootte en weergave. De iPhone 8 Plus is een geweldige keuze als u de voorkeur geeft aan een grotere telefoon of als het klassieke Apple-ontwerp met zijn bezels.

Display van beide toestellen, een Retina display?

Het grootste verschil tussen de iPhone 8 Plus en iPhone X is het display. De iPhone 8 Plus heeft een LCD-Retina-scherm, dat u wellicht kent van de eerdere iPhone-modellen. Het Retina-display is een term die door Apple is ontwikkeld om te verwijzen naar een beeldscherm met zo’n hoge resolutie en pixeldichtheid dat een persoon de individuele pixels niet op een normale kijkafstand kan onderscheiden.

De iPhone X gebruikt volledig nieuwe weergavetechnologie, met een prachtig OLED-scherm dat zich van rand tot rand uitstrekt. OLED biedt een veel beter contrast dan elk ander scherm en ondersteunt ook HDR-video. De pixeldichtheid van het OLED-scherm is zo hoog dat het niet genoeg is om Retina te gebruiken – Apple noemt het nieuwe display “Super Retina”.

Bij het vergelijken van de schermen van de iPhone 8 Plus en iPhone X naast elkaar, komt de iPhone X naar voren als de duidelijke winnaar. De kleuren zijn rijk, de tekst ziet er scherp uit en het zwart is zo zwart dat het echt betoverend is.

Dit is geenszins om te zeggen dat de iPhone 8 Plus een slecht beeldscherm heeft – de LCD-schermen van de iPhone zijn gerangschikt als de beste LCD-schermen op de markt in vele tests en vergelijkingen.

Prestatievermogen van de iPhone X en iPhone 8 Plus

De verschillen binnen de iPhones zijn niet zo merkbaar. Ze hebben allebei dezelfde 64-bits Apple A11 Bionic-processor. De krachtige processor zorgt er onder andere voor dat de telefoons soepel van AR-technologie-apps kunnen genieten.

Volgens Apple is de huidige processor 75% sneller dan die van eerdere modellen. Dit is gemakkelijk te geloven, want de iPhone X en iPhone 8 Plus werken naadloos en snel als bliksem.

Als alles wat je wilt van je telefoon snelle prestaties levert en je niet zoveel geeft om de nieuwste functies en functies, moet je de iPhone 8 Plus kiezen.

Batterij inhoud van beide toestellen

Als de levensduur van de batterij jouw eerste prioriteit is, is de batterij van de iPhone 8 Plus iets groter en krijg je dus wat meer tijd om video’s te bekijken en op internet te surfen.bBeide telefoons kunnen draadloos worden opgeladen, wat een belangrijke bonus is. Beide apparaten ondersteunen ook snel opladen.

 • iPhone 8 Plus: tot 21 uur spreektijd, 13 uur internetgebruik, 14 uur videostreaming, 60 uur audioweergave
 • iPhone X: tot 21 uur spreektijd, 12 uur internetgebruik, 13 uur videostreaming, 60 uur audio afspelen

Positie van de camera

De iPhone 8 Plus heeft een geavanceerdere achteruitrijcamera dan de iPhone 8, maar de iPhone X heeft dezelfde dubbele achtercamera als de iPhone 8 Plus. De camera- en videofuncties lijken erg op elkaar.

Een klein verschil tussen de camera aan de achterkant is dat de iPhone X twee optische beeldstabilisatie gebruikt, wat betekent dat hij werkt voor beide achter lenzen, terwijl de iPhone 8 Plus alleen optische beeldstabilisatie heeft.

De voorcamera van de iPhone

De camera’s aan de voorkant van de iPhone 8 Plus en iPhone X zijn zo verschillend dat Apple er zelfs voor heeft gekozen om ze verschillende namen te geven.

De iPhone 8 Plus heeft een verbeterde versie van de traditionele FaceTime-camera, die u wellicht kent vanaf de eerdere iPhones. Er zijn 7-megapixelfoto’s en 1080p-video’s opgenomen. De Retina-flitser (het scherm van de iPhone wordt gebruikt als een flitser) helpt je om een ​​betere belichting voor je selfies te krijgen.

TrueDepth technologie

De TrueDepth-camera van de iPhone X biedt alle hierboven genoemde functies en nog veel meer. Omdat de iPhone X is ontgrendeld met Face ID die het gezicht van de gebruiker herkent, heeft de TrueDepth-camera speciale sensoren om de gezichtsherkenning te beveiligen.

Een paar voorbeelden hiervan zijn een infraroodcamera die je in het donker ziet, een nabijheidssensor, een schijnwerper en een puntprojector die helpt om een ​​3D-kaart van je gezicht te maken om zeker te zijn dat jij het bent – niet alleen maar een foto van jezelf.

De TrueDepth-technologie bevindt zich in de kleine inkeping bovenaan het display van de iPhone X en biedt uitzonderlijke functies voor het nemen van selfies. Het ondersteunt Portrait-modus foto’s en portretverlichting, die alleen de camera aan de achterzijde in staat was in eerdere iPhones.

Het gebruiken van leuke emojies

Met de camera aan de voorkant van de iPhone X kun je ook Animoji – emoji gebruiken die het gezicht en de spraak van de gebruiker nabootst. Het is een grappige manier om berichten naar je vrienden te sturen, en het is ook een zeer indrukwekkende technologie.

Hoe zit het met de beveiliging en de home knop?

De iPhone X is volledig scherm aan de voorzijde, wat betekent dat er geen Home-knop of Touch ID meer is. In plaats daarvan gebruikt de telefoon Face ID – gezichtsherkenning – voor het ontgrendelen van de telefoon en het gebruik van Apple Pay bijvoorbeeld.

Face ID lijkt sterk op Touch ID, maar het belangrijkste verschil is dat in plaats van een vingerafdruk te gebruiken om de telefoon te ontgrendelen, deze je gezicht gebruikt. De iPhone helpt de gebruiker foto’s van zijn of haar gezicht van alle kanten maken om er een compleet beeld van te vormen.

De iPhone 8 Plus heeft aanraak-ID, die net als voorheen veilig en veilig werkt. Soms kan het zelfs een snellere en veiligere manier zijn om de iPhone te ontgrendelen. Toen Face ID werd uitgebracht, grapte Apple dat een “evil twin” de iPhone kon ontgrendelen met hun volledig identieke gezicht. Dit zou niet mogelijk zijn met Touch ID, omdat identieke tweelingen verschillende vingerafdrukken hebben.

Het is moeilijk te zeggen wat het beste is, Touch ID of Face ID: het hangt van de gebruiker af. Gezichtsidentificatie heeft enkele kleine beperkingen: het werkt mogelijk niet als uw telefoon plat op een tafel of bureau staat, soms situaties met weinig licht problemen kunnen veroorzaken en u mogelijk uw zonnebril moet verwijderen wanneer u deze buiten gebruikt.

Wanneer iPhone 8 Plus kiezen?

 • Uw huidige telefoon is een iPhone 6 of ouder – veel van de functies van de iPhone 8 Plus zullen volledig nieuw voor u zijn
 • U wilt minder betalen
 • U bent een groot fan van Touch ID en Face ID interesseert u niet
 • U wil de vertrouwde gebruikerservaring maar op een sneller apparaat en bekend Apple-ontwerp
 • U houdt van het grote formaat van Plus-modellen
 • U wilt de nieuwste en beste technologie
 • U wilt het OLED-display en Face ID
 • U wilt een nieuwe gebruikerservaring, maar wilt het bij Apple houden

Wanneer iPhone X kiezen?

 • U wilt de nieuwste en beste technologie
 • U wilt het OLED-display en Face ID
 • U wilt een nieuwe gebruikerservaring, maar wilt het bij Apple houden

https://gsm-stuntprijzen.nl/