Barracuda diving
Image default
Recreation / Outdoors

De laatse Pinoké hockey updates

De Amsterdamsche Mixed Hockey Club O.K., zo heette Pinoké vroeger. De hockeyclub uit Amsterdam welke gevestigd is in het Amsterdamse Bos (net zoals AHBC en Hurley) doet hard zijn best om mee te doen met het tophockey van de hoogste competitie die Nederland rijk is. De Heren 1 speelt in de hoofdklasse hockey heren en is geëindigd op de 8e plek. Dit maakt de club een echte middenmotor van de hockeycompetitie voor de heren. Toevallig genoeg zijn de Dames 1 op precies dezelfde plek geëindigd in de Livera hoofdklasse hockey dames.

Hoe gaat Pinoké het in het hockeyseizoen 2019-2020 beter doen? De H1 zijn al een speler rijker, Bram Weers. Bram verruilt degradeerder SCHC voor Pinoké. Zo blijft hij in de hoofdklasse spelen. Weers heeft een contract voor de komende twee seizoenen. Hij is een talentvol iemand stelt Michiel Hilder, tophocey commissaris. 

Wat betreft de coaching is ook alles compleet voor de Heren 1. Coach Jesse Mahieu verlengt zijn contract. Marieke Dijkstra, de coach-assistent gaat weg en Craig Sieben neemt zijn plek in. De coach heeft het erg turbulent gehad vorig aan de start van zijn carrière bij Pinoké. Nu wil hij er vol voor gaan om bij de top-6 te horen van de competitie. Jesse is zeker een stabiele factor geweest in de club.

Ook het dames 1 team gaat naar een hoger niveau. Ze versterken zich met drie talenten vanuit Den Bosch, HDM en de eigen A1. Het zijn drie jonge speelsters. Maria Steensma en Anne Boer kwamen uit as jeugdinternational. Zo verrijken ze het dames hockeyteam met jeugdig talent vol met ambitie. Naast de jongeren komt ook zaalinternational Kiki van Wijk vanuit Kampong over. Tenslotte komt Sian Keil ver vanuit Den Bosch waar ze vijf keer landskampioen werd.

Op Eyecons heb je het Pinoké clubkanaal waar je altijd op de hoogte wordt gehoud over alle prestaties van zowel de heren 1 en dames 1 van Pinoké hockey.

 

https://eyecons.com/kanalen/pinoke