Dansles voor kinderen in Antwerpen

Barracuda-diving

Houdt jouw kind van muziek en dans en wil je dit stimuleren? Tegenwoordig zijn er ontzettend veel leuke en leerzame danslessen in veel verschillende stijlen voor kinderen van alle leeftijden. Een dansschool met een breed aanbod aan danslessen en oog voor de ontwikkeling van kinderen van verschillende leeftijden is Dansschool Danzateljee in Antwerpen. Hier kunnen kinderen al terecht op heel jonge leeftijd en kunnen ze doormiddel van dansles en sportles in Antwerpen blijven doorgroeien in muziek, dans en beweging.

Een greep uit het dansles aanbod

Voor kinderen in de leeftijd van 6 tot en met 8 jaar is er bijvoorbeeld de dansles Dancestars. Elke week wordt met deze groep kinderen een choreografie uitgewerkt, waarbij verschillende danspassen en ook al een beetje techniek komt kijken. Op deze manier biedt de dansles Dancestars een mooie voorbereiding op andere dansrichtingen zoals jazz of hip hop die ook gevolgd kunnen worden. Die keuzes komen echter later, het accent ligt in deze dansles van dé dansschool in Antwerpen nog op gewoon heerlijk dansen. Nog een les voor kinderen vanaf 6 jaar is Showdance, waarbij de focus ligt op het dansen met attributen als een hoed of pom poms.

Hip hop, jazz, ballet of toch breakdance?

Bij Dansschool Danzateljee kunnen kinderen kiezen uit heel veel verschillende danslessen en dansstijlen. Het is daarom maar net wat hen het meeste aanspreekt. Binnen de verschillende dansstijlen is er een opbouw aanwezig op basis van leeftijd en moeilijkheidsgraad. Zo kan een kindje bijvoorbeeld op 6-jarige leeftijd beginnen met de Mini Hip Hop dansles, en dan vanaf 9-jarige leeftijd doorgroeien naar Hip Hop Kids of Hip Hop Fast. Hetzelfde geldt voor andere dansstijlen, zoals zumba. De kinderen worden daarbij goed begeleid door professionele docenten. Theater en dans Naast danslessen biedt Dansschool Danzateljee ook theaterlessen aan. Kinderen kunnen hier door middel van vrije beweging en expressie uiting geven aan wat ze voelen en denken. Hierop wordt geen oordeel geleverd, wat vrijheid en gevoel van vertrouwen en zelfvertrouwen stimuleert. Daarbij leren de kinderen aan de hand van toneelspel en oefeningen meer over emotie en gevoelens, wat weer heel goed van pas kan komen bij danslessen. Danslessen en theaterlessen kunnen dan ook goed gecombineerd te worden. Deze lessen zijn er vanaf 6 jaar, en ook binnen de theaterlessen kan doorgegroeid worden naar een volgende leeftijdsgroep vanaf 9 jaar.