Artea grafmonumenten

Bij Artea Grafmonumenten wordt het mogelijk om gezamenlijk een grafsteen te ontwerpen die daadwerkelijk past bij de naaste die zojuist overleden is. Wij vinden het namelijk zonde dat graven, afgezien van de namen die erin staan, eigenlijk zo anoniem zijn. Wanneer je naar een kerkhof gaat om rond te kijken, lijken alle stenen op elkaar. En dat terwijl onder iedere steen iemand ligt die ooit een uniek leven geleid heeft, met een unieke persoonlijkheid. Niemand verdient het om na de dood gereduceerd te worden tot een steen met een naam en leeftijd erop. Iedereen is uniek, en dat zouden grafstenen ook moeten reflecteren.

Samen grafstenen ontwerpen met Artea Grafmonumenten

Het ontwerpen van grafstenen doet Artea Grafmonumenten uiteraard samen met jou. Wij kunnen niet op basis van een beetje informatie daadwerkelijk inschatten hoe een persoon geweest is tijdens zijn of haar leven, en met die informatie een grafsteen ontwerpen die bij dat persoon past. Daarom zullen er meerdere gesprekken plaatsvinden waarbij we goed naar je zullen luisteren, en advies zullen geven waar dat nodig is om samen tijdens het gesprek erachter te komen wat precies jouw wensen zijn op het gebied van de grafsteen. Met het levensverhaal van de overledene gaan we aan de slag om een persoonlijk grafmonument te ontwerpen. Bij het proces van ontwerpen zal jij natuurlijk betrokken blijven, we verwelkomen input over bepaalde details en uiteraard eigen originele ideeën. Het project is zo een manier waarop jij kan reflecteren over het leven van de overledene, terwijl er tegelijkertijd iets wordt gecreëerd in zijn of haar nagedachtenis.

Kies voor sluiting, kies voor Artea

Veel van onze klanten zijn tevreden over het eindresultaat van het ontwerpproces, en zeggen een zekere vorm van sluiting ervaren te hebben over de dood van de overledene. Jij krijgt de tijd tijdens het gehele proces om rustig van de ene stap naar de andere te gaan. Wij zullen er voor je klaarstaan en aan het einde zal er een prachtig resultaat zijn waar ieder persoon die langs het grafmonument loopt van zal kunnen zien hoe die persoon tijdens zijn of haar leven geweest is.